Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany hostila valnou hromadu AOBP

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany hostila valnou hromadu AOBP

Počet shlédnutí: 736

​11.6.2019 • V úterý dopoledne proběhla v klubu Univerzity obrany 23. valná hromada Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu. Jediná vojenská vysoká škola v ČR je členem této organizace, která sdružuje více než stovku subjektů, jež se zabývají výzkumem, vývojem, výrobou, obchodem a marketingem s obrannou a bezpečnostní technikou, materiálem a službami.

„Univerzita obrany jako vzdělávací a výzkumná instituce rezortu Ministerstva obrany v posledních letech zintenzivnila spolupráci s řadou dalších členů asociace," popsal činnost UO v rámci AOBP prorektor pro vědeckou a expertní činnost plukovník Zdeněk Pokorný, který v zastoupení rektora-velitele UO přivítal v Brně účastníky jednání. 

Prezident asociace Jiří Hynek v úvodním proslovu mimo jiné zhodnotil plnění programového prohlášení současné vlády směrem k obrannému průmyslu. Vládu na jednání zastupoval její místopředseda, ministr průmyslu Karel Havlíček, který přednesl svou vizi „Průmysl má po dlouhé době místopředsedu vlády. Já myslím, že to je věc, která se dá využít, a tak ji využijme a dostaňme průmysl na úroveň hospodářské priority." Valné hromady se zúčastnili i předseda Výboru pro bezpečnost Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Radek Koten, náměstek ministra obrany Filip Říha a Generální štáb AČR zastupoval brigádní generál František Ridzák.

Významným bodem formální části jednání byla volba nového vedení AOBP na období dalších čtyř let. Do čela asociace byl znovu zvolen Jiří Hynek, z další volby pak vzešlo šest viceprezidentů.


Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa