Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany se spolupodílela na cvičení Dark Blade 2019

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany se spolupodílela na cvičení Dark Blade 2019

Počet shlédnutí: 1068

​5.6.2019 • Dark Blade 2019 je jméno mezinárodního vrtulníkového cvičení organizovaného tento rok na území České republiky pod patronací Evropské obranné agentury EDA v rámci HEP – vrtulníkového výcvikového programu. Více než 600 příslušníků z 6 států plnilo jednotlivé úkoly cvičení od 13. května do 1. června. Zapojeni byli i rakouští, švédští a holandští pozorovatelé, i jako členové mentorského týmu.


Ani Univerzita obrany v Brně prostřednictvím Centra tělěsné výchovy a sportu (major Ladislav Gögh) a zástupců Katedry letectva FVT (plukovník gšt. Miloslav Bauer + 9 studentů 5. ročníku specializace Vojenský pilot) nezůstala stranou.

Sobota 25. května byla dnem, kdy se v areálu sportovišť Univerzity obrany setkalo více než 300 účastníků cvičení Dark Blade 2019. Ne že by plnili další úkoly leteckého cvičení, ale setkali se z důvodu společensko-sportovních aktivit, které jsou při takovýchto událostech součástí celkového programu. Univerzita obrany byla, po koordinaci ředitele cvičení plukovníka gšt. Miroslava Svobody a velení UO, při přípravě cvičení v roce 2018 požádána o zabezpečení sportovní akce.Na realizaci se tak podíleli nejen studenti UO, ale zejména i její absolventi, kteří jsou nyní příslušníky 22. základny vrtulníkového letectva v Náměšti nad Oslavou.

Úderem desáté hodiny zahájil velitel 22. zVrL plukovník gšt. Miroslav Svoboda „BLADER GAMES" a popřál všem účastníkům nejen hodnotné sportovní výkony, ale především i hezké zážitky v prostředí sportovišť UO a hodně chutě k navázání neformálních vztahů v mezinárodním prostředí. Pak již jednotliví účastníci mohli, vedeni vlajkonoši jednotlivých států (studenty UO) přistoupit k zápolení ve čtyřech soutěžních a dvou nesoutěžních disciplínách.

 Video

Jak řekl ve své závěrečné řeči pan Jose Pablo Romera Martin, španělský zástupce EDA, je jedno kdo zvítězil (tým Německa). Účelem aktivit bylo především navázání nových přátelství i mimo plnění služebních povinností. A to se dle ředitele cvičení povedlo díky všem účastníkům.

 

Fotogalerie



Autor: Miloslav Bauer, foto: J. Hlaváč



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa