Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Ministr obrany předal profesorský dekret podplukovníkovi Petru Stodolovi

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Ministr obrany předal profesorský dekret podplukovníkovi Petru Stodolovi

Počet shlédnutí: 1020

​24.5.2019 • Ministr obrany Lubomír Metnar ve čtvrtek předal jmenovací dekret podplukovníkovi Petru Stodolovi, novému profesorovi, který v současné době působí ve funkci staršího odborného asistenta na Katedře zpravodajského zabezpečení Fakulty vojenského leadershipu Univerzity obrany. Slavnostního okamžiku ve Vojenském salonku se zúčastnil také státní tajemník Ministerstva obrany Petr Vančura a rektor velitel Univerzity obrany v Brně brigádní generál Bohuslav Přikryl.

„Rád bych vám pogratuloval k dosažení nejvyšší vědecké hodnosti a poděkoval vám za odvedenou práci, kterou jste vykonal nejen pro vysokou vojenskou školu, ale také pro českou armádu. Jmenování do hodnosti profesora je také mimořádnou událostí pro Univerzitu obrany. Prokázala tím vysokou odbornou úroveň i to, že v ní působí špičkoví pracovníci. A to mě těší," řekl ministr obrany Lubomír Metnar krátce před tím, než jmenovací dekret v modrých deskách předal do rukou podplukovníkovi Petru Stodolovi. Toho profesorem jmenoval prezident republiky Miloš Zeman na návrh Vědecké rady Univerzity obrany 16. dubna 2019.

Profesor Stodola se po celou dobu kariéry na Univerzitě obrany věnuje badatelské činnosti v oblasti informační podpory rozhodovacích procesů a problematice modelování a simulace ve vojenství pro optimalizaci taktických úloh. Je všestranným zkušeným vědecko-pedagogickým pracovníkem, kterého uznávají nejen univerzitní studenti, ale také vědecká odborná veřejnost doma i v zahraničí.

Podílel a podílí se na řešení projektů účelové i institucionální podpory, specifického výzkumu a dlouhodobého záměru rozvoje organizace. Výsledky jeho práce jsou obsahem odborných článků, publikací, funkčních vzorků a software, které jsou prezentovány na domácích i zahraničních konferencích. V současnosti je odpovědným řešitelem úkolu institucionální podpory na rozvoj výzkumné organizace v rámci Fakulty vojenského leadershipu Univerzity obrany „Pokročilý automatizovaný systém velení a řízení II".


Autor: Lucie Růžková, foto: army.cz



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa