Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Sportovní den: Nový pohár má v držení 6. školní rota

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Sportovní den: Nový pohár má v držení 6. školní rota

Počet shlédnutí: 1061

​24.5.2019 • Novou formu získala počínaje letošním jarním sportovním dnem rektora-velitele Univerzity obrany soutěž mezi rotami školního pluku. Byla do ní zařazena většina pořádaných disciplín a na základě dosažených výsledků převzal velitel vítězné roty z rukou ředitele CTVS pro nastávající rok do držení nový putovní pohár.

Patrně největší vůli ke sportování museli v chladném větrném počasí projevit účastníci plaveckých disciplín. Nejprve si vyzkoušeli, jak daleko uplavou na nádech pod vodou. Potom se sice mohli krátce zahřát v maskáčích, ty jim ovšem při následném vojenském plavání příliš nepomohly.

Novinkou a zároveň generálkou se stala nově koncipovaná atraktivní soutěž ve šplhu. Jde o disciplínu, která je zařazena do programu letošních Českých akademických her a spolu s plaveckými závody ji bude pořádat právě Univerzita obrany. „Je to olympijský šplh, který probíhá až do výšky osmi metrů, takže jsme hledali vnitřní prostoru, kde bude možné lano ukotvit, aby to bylo v souladu s platnými pravidly," popisuje přípravu soutěže ředitel Centra tělesné výchovy a sportu plukovník Petr Hanák. Díky vstřícnosti vedení Fakulty vojenských technologií bylo lano zavěšeno v hale v areálu kasáren Šumavská, kde je pro účely výuky soustředěna bojová technika.

Soutěžení v rámci akademických her by se pak mělo stát počátkem nové sportovní tradice. „Naší vizí je pořádat tuto soutěž jako přebor Univerzity obrany otevřený pro další vysokoškoláky z Brna, ale i pro zájemce z řad AČR," doplňuje plukovník Hanák.

Vyvrcholením sportovního dne se stala soutěž v přetahování lanem. Jeho protilehlých konců se tentokrát ujaly studentky a ve vyřazovacích bojích nejlépe uspěly příslušnice šesté roty. Získaly tak další body pro svou jednotku, která se v celkovém součtu stala vítězem nově pojaté mezirotní soutěže. Zastupující velitel rotmistr Vojtěch Pisca pak na znamení vítězství převzal od plukovníka Hanáka nový putovní pohár.


Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa