Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Branný závod 2019

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Branný závod 2019

Počet shlédnutí: 1647

​21.5.2019 • V sobotu 4. května se uskutečnil již 14. ročník Branného závodu pod taktovkou Unie studentů a přátel Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Brně. Organizátoři akce se sešli na Náměstí osvoboditelů již v pátek, aby pro závodníky a diváky připravili příjemné zázemí a stanové městečko.

Vlastní závod probíhal celou sobotu od ranního startu nové kategorie KADET až po vyhlášení výsledků v AC Klubu. Během celého dne byl pro diváky připraven bohatý doprovodný program, který si jistě všichni užili. Jeho součástí bylo například vystoupení Městské policie Praha s psovody, kteří pro děti (jistě i pro některé dospělé) byli výtečnou atrakcí. Milovníkům taktiky a bojového umění se předvedl 4. armádní klub MUSADO ze Střední vojenské školy v Moravské Třebové a v neposlední řadě jsme mohli vidět ukázku bioboxu Centra pro biologickou ochranu z Těchonína. Ve stanovém městečku bylo postaráno i o závodníky, kteří si mohli vychutnat báječný guláš nebo se zajít osvěžit do občerstvení.

Účastníci závodu byli rozděleni do tří kategorií – KADET, UNIVERSITY a ELITE. Kategorie KADET odstartovala jako první a byla určena především pro středoškoláky. Zvítězil tým ze Žďáru nad Sázavou, v závěsu na druhém místě se umístilo družstvo z Vojenské školy v Moravské Třebové a třetí místo získal tým z České Třebové.

V kategorii UNIVERSITY zvítězilo družstvo, jeho členy byli zástupci naší fakulty, jako jsou Lukáš Gorecki, Mojmír Vaněk a Martin Pospíšil. Na druhém a třetím místě se umístily týmy z brněnských fakult.

Za kategorii ELITE zvítězil tým z Univerzity obrany v Brně, na druhém místě se umístili loňští vítězové z Pardubic a třetí místo získalo družstvo, částečně tvořené také členy naší fakulty. Všechny výsledky a podrobné informace jsou zde. O průběhu závodu hovořili studenti FVZ v ČRo Hradec Králové.



Rozhovor se studenty FVZ UO na ČRo Hradec Králové (mp3, 2MB)


Závodníci překonávali spoustu překážek, ti nejlepší celkem 21. Patřil mezi ně například oblíbený bootcamp, bahenní dráha, combat fitness test a konečnou disciplínou (mnohdy ne velice oblíbenou) byl skok z Tyršova mostu. Ačkoli nám počasí v odpoledních hodinách moc nepřálo, soutěžící byli stateční a všichni úspěšně doběhli do cíle. Vyhlášení konečných výsledků proběhlo v AC klubu Na Zámostí, kde si soutěžící mohli dopřát i tekutou odměnu od našeho sponzora Rodinného pivovaru 713, který připravil pivní speciál s názvem „Never give up!".


Autor: Jitka Neuwirthová

Foto: Tereza Kolářová, Alena Svobodová



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa