Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
STČ – generálka před obhajobou diplomové práce

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

STČ – generálka před obhajobou diplomové práce

Počet shlédnutí: 1197

​17.5.2019 • Ve čtvrtek 16. května proběhla v Síni vědecké rady UO letošní Vědecká konference studentů Fakulty vojenského leadershipu Univerzity obrany, v jejímž rámci proběhla soutěž studentské tvůrčí činnosti. Ta je významnou součástí vzdělávacího procesu a jednou z hlavních forem systematické práce s nadanými a talentovanými studenty. 

„Jsem rád, že především studenti pátého ročníku využili příležitost vyzkoušet si obhajobu své práce, kterou budou zanedlouho provádět naostro," zhodnotil jeden z přínosů konference děkan FVL plukovník Jan Drozd s odkazem na blížící se obhajoby diplomových prací a doplnil osobní zkušenost: „Měl jsem možnost vidět dvě prezentace a byl jsem mile překvapen úrovní vystupování studentů." 

Slova děkana o zkoušce vystupování před publikem potvrdil i jeden z účastníků konference, rotmistr Ondřej Pekař, který jako další z přínosů uvádí možnost pracovat s vědeckými metodami a vést výzkum. Jeho práce na téma Využití dělostřelecké zrcadlové střelnice měla praktické zaměření: „Uvedené zařízení je v současné době u nás na katedře nevyužité a vzhledem k tomu, že odborná příprava v oboru probíhá pouze dva roky, mohlo by toto zařízení být využito k jejímu zatraktivnění a zlepšení," popisuje rotmistr Pekař důvod, proč dané téma zvolil.

Problematice dělostřelectva se věnoval také rotmistr Petr Brychta, který zvítězil v sekci Vojenský management s prací, v níž řešil požadavky na moderní simulátor střelby pro Armádu České republiky. Ve stejné sekci obsadili druhé, respektive třetí místo rotná Barbora Pelikánová a rotmistr Zdeněk Škopek. V sekci Aspekty bezpečnostního prostředí zvítězila rotná Kateřina Staňková s prací Způsoby extrakce vzorků kontaminovaných BCHL, v níž podala přehled možných postupů od vzorkování přes přípravu vzorků až po konečnou identifikaci bojových chemických látek za použití plynové a kapalné chromatografie. Na pomyslné stupně vítězů doprovodili rotnou Staňkovou rotmistr Jakub Stříbrný (2. místo) a svobodník Filip Dostál (3. místo). 

V sekci Řízení zdrojů uspěly tři studentky civilního studia. Zvítězila Běla Mikulášková s prací Zhodnocení kalkulačního systému v praxi vybrané organizace. Na druhý stupínek vystoupala Eva Kapounová a na třetí Eliška Vladyková. 

 

Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa