Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Návštěva rektora Univerzity Karlovy a veřejná diskuse na aktuální téma

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Návštěva rektora Univerzity Karlovy a veřejná diskuse na aktuální téma

Počet shlédnutí: 773

​10.5.2019 • Ve čtvrtek odpoledne navštívil Univerzitu obrany rektor Univerzity Karlovy profesor Tomáš Zima. Stalo se tak v souvislosti s následující účastí rektora Zimy na diskusním večeru na téma „Česko, Evropa a svět". 

Profesor Zima se sešel s členy vedení Univerzity obrany, kterým mimo jiné přiblížil podstatu projektu Univerzity Karlovy s názvem „Česko! A jak dál?", jehož součástí byla i výše zmíněná brněnská veřejná diskuse. „Vydefinovali jsme asi deset okruhů, témat, o nichž chceme diskutovat v regionech, kterých se to týká," popsal rektor UK průběh projektu. Dosud diskutovanými tématy byly dluhy, bezpečnost, či zemědělství.

V další části návštěvy seznámil prorektor UO pro rozvoj a internacionalizaci plukovník Luděk Jedlička profesora Zimu se zaměřením vzdělávací a vědecké činnosti Univerzity obrany, jediné vojenské vysoké školy v České republice.

Diskusní večer na téma „Česko, Evropa a svět" se poté uskutečnil v konferenčním prostoru brněnského Impact Hubu, což představuje centrum pro spolupráci v důležitých oblastech, které vzniklo v ulici Cyrilská z prostředků Evropské unie. Veřejné diskuse se zúčastnili představitelé a studenti brněnských univerzit, členové Evropského parlamentu, odborníci na zahraniční politiku a veřejnost. Své početné zastoupení měla také Univerzita obrany.

 

Autor: Viktor Sliva, foto: autor a Pavel Pazdera  




  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa