Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
V sobotu se konal již 16. ročník Brněnského Majálesu a Univerzita obrany byla u toho!

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

V sobotu se konal již 16. ročník Brněnského Majálesu a Univerzita obrany byla u toho!

Počet shlédnutí: 524

​7.5.2019 • Naši vojenští studenti se začátkem dubna podíleli na stavění Májky na náměstí Svobody. Nechyběli ani u jejího kácení a v majálesovém průvodu, kterého se zúčastnily všechny významné brněnské vysoké školy. Celý průvod v čele s Univerzitou obrany prošel centrem až na brněnské výstaviště za doprovodu několika kapel a velké davové podpory především studentstva.

Univerzita obrany měla v rámci Brněnského Majálesu tradičně také stánek s výhledem na stage Jihomoravského kraje. Kolemjdoucí si v rámci prezentace Univerzity obrany zkoušeli lehy-sedy za minutu, dále se návštěvníci nechávali pomalovat vojenskými maskovacími barvami nebo zkoušeli běh či kliky s balistickou vestou a kevlarovou helmou. Návštěvnost univerzitního stánku od jedné hodiny stále narůstala s počtem přicházejících davů.

Pozornost upoutávaly však především ukázky boje zblízka MUSADO v podání našich zkušených studentů z oddílu vedeného kapitánem Tomášem Novohradským. Ukázky bojového umění mohli návštěvníci Brněnského Majálesu sledovat v každou celou hodinu.



Příští rok bude Univerzita obrany – jako jedna z významných brněnských univerzit zapojena také do účasti na volbě krále a královny Majálesu. Naši studenti budou tedy moci navrhovat kandidáty z řad svých kolegů a kolegyň, pro které se následně bude hlasovat.


Autor: Veronika Chlupová



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa