Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
ÚOPZHN prezentoval možnosti studia chemického směru na UO ostravským středoškolákům

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

ÚOPZHN prezentoval možnosti studia chemického směru na UO ostravským středoškolákům

Počet shlédnutí: 443

​7.5.2019 • Intenzívní spolupráce mezi ÚOPZHN Univerzity obrany a ostravskou Střední průmyslovou školou chemickou akademika Heyrovského pokračuje i v roce 2019 sérií exkurzí žáků celého 3. ročníků. Scénář exkurzí, které se na ÚOPZHN konaly ve dnech 1. a 16. dubna a 2. května, zahrnoval prezentaci specializovaných schopností tohoto elitního výzkumného pracoviště v návaznosti na možnosti studia modulu Velitel chemických jednotek na FVL UO.

Praktická část prezentace zahrnovala ukázky specializovaných laboratoří konstrukce chemické techniky a materiálu, radiometrických a chemických laboratoří. Akademičtí pracovníci ústavu při ukázkách laboratoří ochotně poskytovali aktuální informace o probíhajících experimentálních pracích a instrumentaci, která je potenciálně využitelná pro budoucí studenty modulu jak pro účely standardní akreditované výuky, tak i pro účely studentské tvůrčí činnosti a řešení diplomových projektů. V rámci závěrečné diskuse byly zodpovězeny aktuální otázky spojené s možnostmi studia na FVL UO a podmínkami realizace přijímacího řízení na fakultu. Zájem vzbudily informace týkající se návaznosti vojenské kariéry na možnosti jejího uplatnění po ukončení aktivní služby v AČR. 

Při neformální diskusi se velmi dobře podařilo propojit civilní a vojenské aspekty chemie a specializované přípravy žáků ostravské střední průmyslové školy. Vybraným zájemcům bylo představeno technické vybavení a schopnosti laboratoře armádní radiační monitorovací sítě. Účastníci prezentaci obdrželi propagační materiály k zájmové specializaci – velitel chemických jednotek AČR a informace, kde najít další potřebné informace o studiu na UO.

 

Autor: Pavel Otřísal, foto: Petr Žuja, Dana Vaňková




  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa