Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Stylová baseballová předehra v režii Univerzity obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Stylová baseballová předehra v režii Univerzity obrany

Počet shlédnutí: 700

​30.4.2019 • Extraligovému duelu mezi domácím týmem Draci Brno a hostujícím mužstvem Skokani Olomouc v pátek 26. dubna na městském baseballovém stadionu v Brně-Komárově předcházela prezentace Univerzity obrany a Komunitního centra pro válečné veterány. 

Páteční hrací den zpestřily ukázkami a dovednostními soutěžemi Univerzita obrany a brněnské Komunitní centrum pro válečné veterány. Armádní den na baseballu je projekt, který je centrálně koordinován Českou baseballovou asociací a ke kterému se přidávají jednotlivé extraligové kluby napříč celou republikou. V rámci projektu „Army Day" vzdává baseballová komunita, za podpory širší veřejnosti, hold Armádě České republiky. Letošní armádní den na baseballu v Brně byl navíc věnován válečným veteránům české armády.

Návštěvníci baseballového utkání a starší i mladší hráči brněnského týmu si mohli prohlédnout a vyzkoušet moderní ruční zbraně AČR, prostředky balistické a protichemické ochrany, taktické vybavení a výstroj vojáka. K dispozici byla také laserová střelnice, střílelo se z pistole a útočné pušky. „Dráčata" si mohla prolézt vojenský historický JEEP a zapojit se do mnoha dovednostních soutěží o drobné ceny. Účastníci akce se rovněž dozvěděli informace o možnostech studia na Univerzitě obrany.

V 19 hodin začal zápas nástupem extraligových týmů se slavnostním nadhozem v provedení majorky Svatavy Plasové, válečné veteránky, která působila v misi v Kongu, a po státní hymně se začalo bojovat. Zbraněmi ve střetnutí Draků a Skokanů byly baseballové pálky, míček a rukavice. Domácí hráči porazili hosty 15:0 a potvrdili roli nejlepšího baseballového týmu u nás. V minulosti získali celkem dvacet jedna titulů českých baseballových šampionů.

 

Autor: Pavel Pazdera



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa