Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
9. ročník Běžecké ligy odstartoval v Brně

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

9. ročník Běžecké ligy odstartoval v Brně

Počet shlédnutí: 1047

18.4.2019 • Ve čtvrtek 18. dubna dopoledne odstartoval 9. ročník Běžecké ligy, závodu pro vojáky z povolání a občanské zaměstnance resortu obrany. Stejně jako v předchozích letech se první závod ligy, který opět zabezpečili pracovníci Centra tělesné výchovy a sportu Univerzity obrany, konal ve sportovním areálu pod Palackého vrchem v Brně.

V deset hodin odstartoval běh podplukovník Jiří Malík z oddělení záchranné a výsadkové služby a tělesné výchovy SRS MO. Na trať dlouhou čtyři a půl kilometru, již ženy absolvovaly jednou a muži dvakrát, se vydalo celkem 94 mužů a 17 žen. I tentokrát panovalo příjemné jarní počasí. Po necelé čtvrthodině se zpět na stadion při průběhu do druhého kola přiřítil desátník Jan Macoun z 532. praporu elektronického boje v Táboře, který unikl svým soupeřům s téměř dvouminutovým náskokem. Nedlouho poté se na cílovém oválu objevila svobodnice Terezie Zakopalová z Hradce Králové, která zvítězila ve své kategorii.


Vítězství desátníka Macouna bylo dle jeho slov dáno tím, že ho trénuje Roman Budil z Vodňan, kterému tímto poděkoval. Na otázku, zda se na tento běh nějak zvlášť připravoval, odpověděl: „V neděli jsem absolvoval v rámci maratonu 10,5 km dlouhý závod v Linci a ten mi vyšel dobře a vyhrál jsem ho. Teď se připravuju na desítku mistrovství České republiky na dráze, kde bych se chtěl umístit do desátého místa pod 33 minut.“ A dodal: „Dnešní závod jsem běžel na půl plynu.“





Autor: Lucie Klanicová, foto: Veronika Seménková


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa