Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Rezortní lezecké tituly putují na Univerzitu obrany a do Přáslavic

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Rezortní lezecké tituly putují na Univerzitu obrany a do Přáslavic

Počet shlédnutí: 1238

17.4.2019 • Nadrotmistr Jakub Červenka z Přáslavic a studentka Univerzity obrany rotmistryně Hana Jurášová se stali přeborníky rezortu obrany v lezení na obtížnost. Závod se uskutečnil v brněnských Malomeřicích na lezecké stěně Duro, největší svého druhu v České republice.

Na společný přebor rezortu Ministerstva obrany a jediné vojenské vysoké školy v České republice se sjelo 22 mužů a 5 žen z osmi vojenských útvarů. Na rozdíl od předchozích ročníků se kromě obtížnosti stal dalším faktorem pro stanovení pořadí čas. „Hodně lidí dosáhne konec lezecké stěny, a tak jsme si pomohli i měřením času. To vedlo sportovce k tomu, že museli usilovat i o rychlost výstupu," vysvětluje důvod letošní změny šéf přeboru podplukovník František Vaněček z pořádajícího Centra tělesné výchovy a sportu Univerzity obrany.


Závod žen zcela ovládly studentky Univerzity obrany. Spolu s vítěznou Hanou Jurášovou tak na stupně vítězů hned dvakrát vystoupaly její kolegyně četařka Jarmila Kujínková a svobodnice Renata Procházková. U mužů se pořadí přeboru Univerzity obrany a rezortu Ministerstva obrany lišilo. Zatímco mezi příslušníky Univerzity obrany zvítězila trojice podplukovník Aleš Tichý, četař Jakub Fibigar (oba Fakulta vojenského zdravotnictví) a četař Petr Nebl (Fakulta vojenského leadershipu), v celkovém pořadí rezortu spolu s Jakubem Červenkou obsadili nejvyšší příčky rotmistr Šimon Čihák z Olomouce a Petr Orálek z Vyškova.




Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa