Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Výcvik boje zblízka s mistryní světa

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Výcvik boje zblízka s mistryní světa

Počet shlédnutí: 1264

​12.4.2019  Také letos se do instruktorského kurzu boje zblízka, který pro své studenty pořádá Univerzita obrany, zapojila nyní již šestinásobná mistryně světa v kickboxu Martina Ptáčková. Kurz probíhal v tomto týdnu v lesích na břehu Brněnské přehrady.

Martinu Ptáčkovou letos při dvoudenním zapojení do kurzu provázel její bratr Josef, který se rovněž zabývá bojovými sporty. „Přemlouvat jsem ho nemusela, chtěl jet už minulý rok, ale zrovna byl na závodech a soustředění. Bylo mu to líto a letos to konečně vyšlo, je rád, že tady může být," vysvětlovala okolnosti pobytu svého bratra úspěšná sportovkyně. 

Vzájemnou výměnu zkušeností si během loňského pobytu pochvalovaly obě strany. Martina například ocenila inspiraci pro fyzickou přípravu: „Naučila jsem se nové cviky, které jsem nikdy nepoužívala, hlavně cviky na zlepšení fyzičky, které jsem si pak doma zkoušela s bráchou. Potom to byly techniky s nožem, které jsem neznala, takže to bylo úplně super."

Kickboxerka letos končí studium mezinárodních vztahů: „Byla jsem na stáži v Evropském parlamentu a teď se chystám na stáž na české velvyslanectví do Belgie. Na této praxi je vidět, jak to doopravdy funguje, což je trošku něco jiného, než se o tom člověk učí."

Do Brna cestovali sourozenci Ptáčkovi od brzkého rána a hned po příjezdu se zapojili do rozcvičky, kterou stejně jako celý kurz vedl kapitán Tomáš Novohradský z Centra tělesné výchovy a sportu UO. Jediný nedostatek na zapojení do kurzu vidí Martina v tom, že se ho z časových důvodů může s bratrem zúčastnit pouhé dva dny a ne celý týden. „My máme Univerzitu obrany rádi, mám několik kamarádů, kteří sem chodili, takže k ní mám i osobní vztah."


Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa