Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Zahraniční stáže našich studentů součástí programu přednášek hradeckého systému veřejných knihoven

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Zahraniční stáže našich studentů součástí programu přednášek hradeckého systému veřejných knihoven

Počet shlédnutí: 546

8.4.2019 • V posledních letech nabývají cestovatelské přednášky a vyprávění o vzdálených zemích, památkách, životě jejich obyvatel v Hradci Králové na popularitě. Do tohoto programu během celého roku přispívá svým programem také novohradecká knihovna. Několikrát do roka se zde scházejí lidé z blízkého okolí a cestují spolu s přednášejícími formou nejen statických obrázků, ale často i videoprodukcí. 

Přednášky se pravidelně uskutečňují uvnitř pobočky, ale jednou ročně, před letními prázdninami, se scházíme na zahradě a promítáme se západem slunce do nočních hodin. Obvykle vybíráme hodně letní, řekněme svým způsobem zahradní téma.

Minulý týden byli vypravěči hned dva, MUDr. Jiří Kotek, absolvent naší fakulty, v současnosti pracující ve fakultní nemocnici HK a Broněk Kolář, student všeobecného lékařství. Oba dva pánové hovořili o svých stážích. Jirka o pobytu v iráckém Kurdistánu, Broněk o cestě do Sarajeva a Mostaru, tedy o Bosně a Hercegovině. Vyprávění, které každému z nich zabralo zhruba tři čtvrtě hodiny, byla nesmírně poutavá, barvitá, a tak následovalo ještě velmi neformální povídání s návštěvníky, kteří celý program a vystoupení našich kolegů v závěru velmi vyzdvihli a ocenili. Témata se týkala nejen současného života místních, ale mnoha postřehů zevnitř stáží, informací o zdravotnickém systému dané země a porovnání s naším systémem a přístupy. Na konci přednášky jsme si všichni byli velmi dobře vědomi, že jsme velice rádi za naše domácí zdravotnictví a jeho vysokou úroveň.


Autor: Vanda Boštíková



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa