Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Májku vztyčili také studenti Univerzity obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Májku vztyčili také studenti Univerzity obrany

Počet shlédnutí: 631

5.4.2019 • Studenti brněnských vysokých škol ve čtvrtek odpoledne vztyčili na náměstí Svobody Májku. Zahájili tak studentské oslavy, které vyvrcholí přesně za měsíc jednodenním festivalem Brněnský Majáles 2019 na výstavišti. Stavění Májky se zúčastnili také studenti Univerzity obrany.

Na náměstí Svobody nechyběli zástupci z řad studentů Masarykovy univerzity, Vysokého učení technického, Univerzity obrany, Veterinární a farmaceutické univerzity a Mendelovy univerzity. Právě Lesnická a dřevařská fakulta Mendelovy univerzity Májku zajistila. Studenti smrk nejdříve nazdobili stuhami v barvě univerzit v areálu Mendelovy univerzity a poté jej přenesli na náměstí Svobody.

Vysoké školy na náměstí rovněž představily kandidáty na krále a královnu letošního majálesu. Kandidáty čekala královská debata. Každý z nich totiž musel předložit projekt, jehož cílem je zlepšit nejen studentský život v Brně.

Vztyčení Májky je gestem spolupráce studentů napříč všemi univerzitami. Jde o jasný a všem viditelný symbol toho, že studenti nejsou jen pasivní shluk aktivistů, ale fungují opravdu jako jistý stav, který dokáže táhnout za jeden provaz.

Májka bude přesně měsíc po jejím vztyčení stržena a majálesový průvod skrz Brno ji odnese na místo dění hudebního festivalu Majáles. V rámci něho se na brněnském výstavišti bude prezentovat i Univerzita obrany.


Autor: Pavel Pazdera



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa