Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Zájemci o studium měli poslední možnost seznámit se s prostředím školy a získat potřebné informace

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Zájemci o studium měli poslední možnost seznámit se s prostředím školy a získat potřebné informace

Počet shlédnutí: 490

​5.4.2019 • Poslední ze série Dnů otevřených dveří na Univerzitě obrany se uskutečnil ve čtvrtek 4. dubna v areálu Kasáren v Šumavské ulici.

Vzhledem k blížícímu se termínu státních maturit převládali tentokrát mezi návštěvníky dne otevřených dveří potencionální zájemci o studium z řad studentů třetího ročníku středních škol. Mezi ně patřil i Štěpán Čajkovský z vyškovského gymnázia, který se na informační návštěvu vojenské školy vypravil na základě besedy, kterou v jeho škole uspořádali zástupci Univerzity obrany. „Přivedla mě sem zvědavost a snaha zjistit, jestli sem chci jít, nebo ne," popsal důvod své přítomnosti vyškovský gymnazista.

Návštěvníci kasáren měli mimo jiné možnost prohlédnout si pracovny a laboratoře Fakulty vojenských technologií a také se seznámit s výsledky výzkumné činnosti jejích studentů. K těm patří i úspěšný projekt leteckého zbraňového systému Aerobooster, který zvítězil v soutěži vyhlášené firmou Aero Vodochody.

Někteří návštěvníci dne otevřených dveří využili možnost podat si přímo na místě přihlášku ke studiu. Případní další zájemci o magisterské vojenské studium tak mohou učinit do 30. dubna a pro ně se přijímací zkoušky uskuteční 15. a 16. května.


Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa