Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Pohár rektora-velitele UO zvedli nad hlavu hokejisté z Náměšti nad Oslavou

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Pohár rektora-velitele UO zvedli nad hlavu hokejisté z Náměšti nad Oslavou

Počet shlédnutí: 1042

3.4.2019 • Jediná branka rozhodla o vítězi hokejového turnaje O pohár rektora-velitele Univerzity obrany, který se odehrál v pondělí 1. dubna v brněnské hokejové hale Úvoz. Ze dvou skupin, do nichž byly rozděleny týmy celkem šesti útvarů Armády ČR, postoupila do finále mužstva pořádající Univerzity obrany v Brně a 22. základny vrtulníkového letectva v Náměšti nad Oslavou. Tým z Vysočiny ve finálovém klání zvítězil 2:1.

Mužstvo Univerzity obrany, které se v obdobné sestavě zúčastnilo i nedávného Akademického mistrovství ČR, prožívá renesanci a výsledkově se chce vrátit do doby, kdy získával čelní turnajová umístění. Toto úsilí je součástí celkové změny postoje velení univerzity ke sportu. „Nově bude vytvořen vysokoškolský sportovní klub, který bude zastřešovat všechny sporty provozované na Univerzitě obrany, dresy získají jednotnou podobu, a prohloubí se tak prezentace školy," popisuje připravované kroky zástupce rektora plukovník gšt. Alois Matýzka, sám aktivní hokejista.

„Jsem rád, že hokej na univerzitě má podporu ze strany jejího velení a Centra tělesné výchovy a sportu, a to také bylo jedním z důvodů, proč jsme se na domácím ledě chtěli předvést a dosáhnout dobrý výsledek," hovoří o motivaci hráčů domácího mužstva major Ivo Dumišinec, kapitán týmu a hlavní organizátor turnaje.

Za týmy 22. základny vrtulníkového letectva Náměšť nad Oslavou a Univerzity obrany se v dalším pořadí umístila mužstva útvarů Hranice, Praha-Kbely a Jince, Vojenská střední škola a Vyšší odborná škola MO Moravská Třebová a posádka Vyškov.


Autor: Viktor Sliva  



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa