Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Vědění je moc, připomněl děkan novým doktorům

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Vědění je moc, připomněl děkan novým doktorům

Počet shlédnutí: 949

29.3.2019 • Českou obdobu teze Francise Bacona zvolil děkan Fakulty vojenského leadershipu plukovník Jan Drozd za základ svého vystoupení na úvod čtvrtečního promočního obřadu brněnských fakult UO. Nejvyšší, tedy doktorský stupeň vysokoškolského vzdělání završily na slavnostní promoci složením akademického slibu na fakultní insignie dvě desítky nových doktorů.

Promoce nových doktorů brněnských fakult Univerzity obrany se odehrály 28. března, kdy slavíme Den učitelů v souvislosti s datem narození Jana Amose Komenského. Na jeho učení později navázal i zmíněný anglický filozof a vědec, který se výrazně podílel na proměně smyslu vědění a koncepce vzdělávání. „Přeji si, abyste i nadále rozvíjeli oblasti, kterým jste se v posledních letech věnovali, a abyste své poznatky a zkušenosti předávali druhým, a tím přispěli k hlubšímu poznání," uvedl děkan Drozd na adresu 13 doktorů čerstvě promovaných na FVL.

Osmi absolventům doktorského studia na sesterské Fakultě vojenských technologií popřál její děkan plukovník Martin Macko přiměřený filozofický nadhled v dalším životě v souvislosti s obsahem jejich nového titulu Ph.D. Současně vyjádřil přání, aby své vědomosti a schopnosti dali ve prospěch své alma mater: „Věřím, že za pár let z vás budou docenti a obnovíte pedagogický kolektiv na naší fakultě."


Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa