Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany na vernisáži výstavy v Národním technickém muzeu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany na vernisáži výstavy v Národním technickém muzeu

Počet shlédnutí: 931

​25.3.2019 • Studenti Univerzity obrany desátníci Tomáš Jurák a Tomáš Brychta umožnili zájemcům z řad veřejnosti zalétat si ve virtuální realitě na simulátoru nového letounu Aero L-39NG.  Stalo se tak na vernisáži výstavy „Století se značkou Aero", která proběhla ve čtvrtek 21. března v prostorách Národního technického muzea v Praze. 

Výstava vznikla u příležitosti výročí založení společnosti AERO Vodochody, která již celé století nepřetržitě vyvíjí a vyrábí letadla. Na expozici přibližující bohatou historii značky Aero se podíleli uznávaní letečtí historici Pavel Kučera a Michal Plavec. Výstava přináší unikátní exponáty i dosud nepublikované dobové snímky.

Výstava „Století se značkou Aero" vznikla ve spolupráci společnosti AERO Vodochody a Národního technického muzea. „Je nám ctí, že můžeme ukázat vývoj továrny, která je po desítky let nedílnou součástí celého českého leteckého odvětví. Díky dědictví předchozích generací konstruktérů Aera můžeme i dnes pokračovat v dalším vývoji vlastních proudových letounů, na kterých stavíme svou budoucnost i dnes," řekl na vernisáži viceprezident AERA Vodochody Jan Štechr.

Část výstavy je věnována také pilotům a jejich odvážným leteckým úspěchům, které dosáhli  díky letounům vyvinutým a vyrobeným v AERO Vodochody během uplynulého století.



Autor: Viktor Sliva, foto: Josef Bajer

 


  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa