Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Souběžně s hokejovou Kometou bojuje o postup i Univerzita obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Souběžně s hokejovou Kometou bojuje o postup i Univerzita obrany

Počet shlédnutí: 1059

​22.3.2019 • Ty soutěže se liší téměř ve všem. Ve výstroji, ocenění hráčů i počtu příznivců na stadionech. V čem se však shodují, je úsilí o postup do pokračování bojů. Řeč je o mistrovské extraligové Kometě a o akademickém týmu Univerzity obrany, který během příštího týdne sehraje tři zápasy základního kola 16. Akademického mistrovství České republiky v ledním hokeji.

Tým UO se do tradiční vysokoškolské soutěže vrací po několikaleté přestávce a povede jej manažer týmu major Ivo Dumišinec, jinak příslušník Katedry taktiky FVL. „Tým je sestaven ze studentů Univerzity obrany všech typů studia, doplněných podle regulí soutěže o dva hráče z VUT. Ti dva a další tři naši studenti jsou zároveň i hráči Cavaliers Brno, kteří se účastní pravidelné soutěže Evropská akademická hokejová liga," popisuje major Dumišinec složení družstva. Spolupráce s partnerským týmem se projeví také zapůjčením dresů pro letošní vyřazovací boje.

Družstvo trénovalo přes zimu od září do konce února a k poslednímu tréninku před turnajem se sešlo ve středu. Akademické mistrovství začíná základním vyřazovacím kolem ve formě oblastních skupin, z nichž jeden se odehraje právě v Brně. Z každé skupiny postupují do dalších bojů první dva týmy.

„Sportovní zážitek a snad i nějaký dobrý výsledek," nabízí major Dumišinec všem, kteří by chtěli přijít povzbudit náš univerzitní hokejový tým. Zápasy se hrají v hokejových halách za Lužánkami, Univerzita obrany nastoupí v pondělí 25. března v 12:15 proti VUT, o dva dny později ve středu 27. března v 12:30 se utká s Masarykovou univerzitou a oblastní turnaj uzavře ve čtvrtek v 10:00 zápasem proti Mendelově univerzitě.


Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa