Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany připravila další důstojníky pro velení armády

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany připravila další důstojníky pro velení armády

Počet shlédnutí: 1081

​21.3.2019 • Více než tři desítky vyšších důstojníků obhájily ve středu a ve čtvrtek na půdě Univerzity obrany své závěrečné práce, a završily tak studium v rámci 34. a 35. kurzu Generálního štábu. Ten v Centru bezpečnostních a vojenskostrategických studií UO probíhal od září loňského roku a důstojníky v hodnostech podplukovník a plukovník připravoval v oblastech strategické řízení, bezpečnostní a obranná politika, leadership a vojenské umění na působení ve vyšších armádních pozicích.

Do jedné ze zkušebních komisí zasedl ve čtvrtek i náčelník Generálního štábu AČR armádní generál Aleš Opata. Spolu s ním hodnotil prezentaci závěrečných prací také ředitel sekce rozvoje sil MO generálmajor Ivo Střecha, který při závěrečném vyhlášení výsledků obhajob zhodnotil přínos kurzů: „Armáda České republiky disponuje další skupinou lidí, kteří jsou připraveni na výkon vyšších pozic a budou plnit ty nejsložitější úkoly."

V pořadí 34. kurz Generálního štábu úspěšně absolvovalo 15 účastníků, souběžně probíhající 35. kurz připravil pro nejvyšší velení dalších 21 důstojníků. Polovina absolventů obhájila své závěrečné práce s hodnocením výborně. Slavnostní předání absolventských osvědčení se uskuteční 27. března v zasedacím sále brněnské Nové radnice.


Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa