Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
UO představila zájemcům široké možnosti studia od velitelských oborů po kybernetickou bezpečnost

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

UO představila zájemcům široké možnosti studia od velitelských oborů po kybernetickou bezpečnost

Počet shlédnutí: 1001

8.3.2019 • Přednáškové místnosti, učebny, laboratoře a nástupní plochu v areálu Kasáren Šumavská ve čtvrtek zaplnili středoškoláci, kteří vybírají školu pro své vysokoškolské studium. Někteří přišli pro základní či doplňující informace, další zde podali přihlášku, a učinili tak první krůček své vojenské kariéry.

Letos poprvé se na Univerzitě obrany otevírá pětiletý magisterský studijní program Kybernetická bezpečnost. Pro zájemce o tento perspektivní obor si společnou prezentaci připravily Katedra informatiky, kybernetické bezpečnosti a robotiky a Katedra komunikačních technologií, elektronického boje a radiolokace. „Absolventi studia na těchto katedrách mají společné to, že ti nejlepší budou pracovat ve složkách nebo službách, které se zabývají bezpečností státu, tedy kybernetickou bezpečností, monitoringem a analýzou radiového prostoru nebo činností cizích zpravodajských služeb," zaznělo na prezentaci. Zájemci se pak zajímali například o předpoklady pro úspěšné studium tohoto oboru. Dozvěděli se, že tím základním je schopnost tvořit algoritmy, přičemž předchozí zkušenosti s programováním nejsou nezbytné. S výukou se začíná od nuly.

Součástí Dne otevřených dveří byla i dynamická ukázka taktického výcviku studentů, kterou připravili studenti pátého ročníku Fakulty vojenského leadershipu. Dva z nich se letos na jaře spolu s dalším kolegou zúčastní tradičního kurzu přežití, který organizuje francouzská cizinecká legie v deštném pralese Francouzské Guyany. Pro trojici studentů se tak završí jejich dlouholeté působení ve skupině Commandos.

Zájemci, kteří stále váhají s rozhodnutím přihlásit se na Univerzitu obrany, budou mít možnost navštívit ještě jeden, poslední Den otevřených dveří, který se v Kasárnách Šumavská uskuteční 4. dubna.


Autor: Viktor Sliva 



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa