Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Třeťáci se cvičili ve střelbě

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Třeťáci se cvičili ve střelbě

Počet shlédnutí: 813

​7.3.2019 • Studenti třetího ročníku Fakulty vojenských technologií se v úterý střídali na jednotlivých úsecích střelnice ve výcvikovém prostoru Březina a procvičovali zacházení se střelnými zbraněmi. Kromě pistolí a útočných pušek Bren tentokrát hleděli na dopadovou plochu také přes mířidla ručního granátometu a protitankových střel.  

Průběh střeleb tentokrát přerušovaly zásahy proti požárům, které vznikaly po dopadu cvičné munice. Jejich rychlému šíření napomáhala suchá tráva spolu s větrným počasím. Červený prapor na velitelské věži byl během dne několikrát stažen na znamení přerušených střeleb.

Ostré střelby patří k oblíbeným součástem výcviku, což potvrzuje i četař Pavel Prokop: „Vyplaví se nám adrenalin a je to mnohem záživnější než střílení se cvičnou municí." Ještě větší zážitek pak studenty čekal večer, kdy byly naplánovány noční střelby.

Střelecká příprava prochází výcvikem od počátku studia. Byť se ozývají hlasy, že se tak neděje v potřebném rozsahu, pokrok v jednotlivých ročnících je znatelný. „Studenti třetího ročníku jsou už ve fázi, kdy jsou schopni tyto zbraně bezproblémově obsluhovat a zacházet s nimi," hodnotí dosaženou úroveň výcviku řídící střeleb major Karel Michenka z Katedry zpravodajského zabezpečení Fakulty vojenského leadershipu.


Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa