Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Na Univerzitě obrany byli vyhlášeni nejlepší mladí chemici Jihomoravského kraje

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Na Univerzitě obrany byli vyhlášeni nejlepší mladí chemici Jihomoravského kraje

Počet shlédnutí: 833

11.2.2019 • „Chemie je všude kolem nás a vy jste si vybrali perspektivní obor," řekl účastníkům soutěže Hledáme nejlepšího Mladého chemika ČR 2018-19 v Jihomoravském kraji Vilém Koutník, ředitel Střední průmyslové školy chemické v Brně na Vranovské ulici, v jejíž prostorách v pátek 8. února dopoledne proběhlo vlastní soutěžní klání. Čas mezi vyhodnocením testů a vyhlášením výsledků pak mladí chemici strávili návštěvou jediné vojenské vysoké školy v České republice.

Soutěž Hledáme nejlepšího Mladého chemika České republiky si vytkla za cíl připravit pro žáky základních škol klání v oboru chemie, které by jeho účastníky skutečně bavilo, a přitom rozvíjelo jejich tvůrčí schopnosti a představilo chemii jako hravou a zábavnou vědu, nabízející široké možnosti studijního a pracovního uplatnění.

Poslední z uvedených charakteristik soutěže jednoznačně platí pro příslušnou specializaci Velitel chemických jednotek na Fakultě vojenského leadershipu Univerzity obrany. Také proto byla třicítce jihomoravských finalistů soutěže spolu s ukázkou taktického výcviku vojenských studentů představena činnost Ústavu ochrany proti zbraním hromadného ničení, který je součástí vojenské vysoké školy.

Krátce po poledni pak v Klubu Univerzity obrany nastal napjatě očekávaný okamžik. Před organizátory soutěže, představitele hostitelské Univerzity obrany i zástupce sponzorů postupně předstoupilo v opačném pořadí výsledkové listiny všech třicet krajských účastníků soutěže. Jako poslední tak učinili Adéla Navrátilová, Dita Leinveberová a celkový vítěz Robin Dočekal. Všichni tři nejvýše umístění jsou podobně jako v předchozích ročnících žáky ZŠ Letovice, Komenského 5. Není proto divu, že jejich vyučující Hana Nečasová získala od organizátorů soutěže ocenění pro nejlepšího učitele oboru.


Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa