Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Den otevřených dveří s novinkou

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Den otevřených dveří s novinkou

Počet shlédnutí: 983

​8.2.2019 • Čtvrteční návštěvníci Kasáren Šumavská v Brně se poprvé v rámci cyklu Dnů otevřených dveří pořádaných brněnskými fakultami UO mohli zapojit do soutěže v rámci sociálních sítí. Pokud ze svého unikátního setkání s vojenskou technikou a výzbrojí, které mohou zažít pouze a jen na jediné vojenské vysoké škole v České republice, pořídili příspěvky na Instagram, mohli získat na základě výběru pořadatelů jako cenu balíček upomínkových předmětů Univerzity obrany. 

Majitelkou jednoho z těchto balíčků se stala Blanka Maráková. „Zajímám se o studium na Fakultě vojenského leadershipu, kde mě zaujala specializace Zpravodajské zabezpečení AČR. Chtěla bych se stát vojákyní z povolání, získat vysokoškolské vzdělání a jistotu zaměstnání v armádě," říká studentka Střední zdravotnické školy v Brně, která se věnuje kondičnímu běhání, lezení ve skalách a požárnímu sportu. „Navštívila jsem i den otevřených dveří Fakulty vojenského zdravotnictví, kde mě zase oslovily obory Vojenské všeobecné lékařství a Zdravotnický záchranář. Takže nyní zvažuji, co zvolím jako prioritní."

Součástí Dne otevřených dveří, již třetího před blížícím se termínem uzávěrky přihlášek ke studiu, byly přednášky zástupců obou brněnských fakult. Po pokličku specifické části výuky na Univerzitě obrany dali nahlédnout studenti během ukázky taktických činností nebo výcviku bojového systému MUSADO. Zájemci o studium mohli také navštívit laboratoře a seznámit se s některými výsledky vědecké činnosti studentů i vyučujících. Ti, kteří se během návštěvy kasáren rozhodli, i ti, kteří již rozhodnuti přišli, pak mohli rovnou podat přihlášku ke studiu, a učinit tak rozhodující krok k zahájení kariéry vojenského profesionála.

Cyklus dnů otevřených dveří na brněnských fakultách bude pokračovat 7. března a 4. dubna. Kromě toho nabízí Univerzita obrany bezplatné přípravné kurzy, jež jsou zaměřeny na předměty, ze kterých budou uchazeči o studium skládat přijímací zkoušky. Kurzy umožňují uchazečům vytvořit si představu, co se od nich bude u přijímacích zkoušek vyžadovat, a vyzkoušet si, jak by v dané chvíli u přijímacích zkoušek uspěli. Nejbližší termín kurzů v Olomouci je 2. – 3. března, v Praze 30. – 31. března a v Brně 13. – 14. dubna. Přípravný kurz pro uchazeče o studium na Fakultě vojenského zdravotnictví se bude konat 10. – 15. června v sídle fakulty v Hradci Králové. 


Autor: Viktor Sliva, foto: René Rámiš



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa