Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany nabídla možnost studia na veletrhu i ve svém sídle

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany nabídla možnost studia na veletrhu i ve svém sídle

Počet shlédnutí: 731

24.1.2019 • V areálu výstaviště PVA Expo Praha Letňany ve čtvrtek vyvrcholil 12. ročník Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus Praha 2019. Informace o možnostech vysokoškolského studia poskytla návštěvníkům v expozici číslo 52 také jediná vojenská vysoká škola v ČR, Univerzita obrany. 

Právě končí prezentace Univerzity obrany v podání Veroniky Chlupové a dva mladíci v první řadě na sebe souhlasně kývají. Hned první odpověď na otázku, proč tak činí, vše vysvětluje. Štěpán Kovář z pražského Středního odborného učiliště gastronomie a podnikání se tak ubezpečuje o správnosti svého rozhodnutí. Jako jeden z mnoha dalších využil přítomnosti poradců z Rekrutačního střediska Čechy a spolu s podáním přihlášky ke studiu také zahájil administrativní proces nutný k povolání uchazeče do služebního poměru vojáka z povolání. „Jsou to výhody, které studium na vojenské škole nabízí, a také osobní proměna, kterou bych chtěl podstoupit," vysvětluje středoškolák motivy svého rozhodnutí.

V rámci vojenského studia pro akademický rok 2019/2020 nabízí Univerzita obrany studium v tříletých bakalářských a v souvislých pětiletých a šestiletých magisterských studijních programech, zaměřených na přípravu velitelského a zabezpečujícího personálu Armády ČR. „Zájem je veliký, byla tu spousta lidí. Hodně se ptají na profesi pilota a obecně technické obory, mezi nimi i informační technologie a kyberobranu, kterou u nás mohou studovat i civilní studenti," popisuje dotazy návštěvníků expozice Univerzity obrany desátnice Klára Mackurová.

Účastí na veletrhu Gaudeamus představování Univerzity obrany potencionálním zájemcům zdaleka nekončí. Souběžně s veletržní prezentací proběhl ve čtvrtek v Kasárnách Šumavská Den otevřených dveří brněnských fakult UO, v jehož rámci zájemci měli možnost seznámit se s prostředím školy a získat doplňující informace. Ti rozhodnutí pak mohli i zde podat přihlášku ke studiu, a učinit tak rozhodující krok k zahájení kariéry vojenského profesionála. Této možnosti využilo přes 80 uchazečů.

Cyklus dnů otevřených dveří na brněnských fakultách bude pokračovat 7. února, 7. března a 4. dubna. Kromě toho nabízí Univerzita obrany bezplatné přípravné kurzy, jež jsou zaměřeny na předměty, ze kterých budou uchazeči o studium skládat přijímací zkoušky. Kurzy umožňují uchazečům vytvořit si představu, co se od nich bude u přijímacích zkoušek vyžadovat, a vyzkoušet si, jak by v dané chvíli u přijímacích zkoušek uspěli. Nejbližší termín kurzů v Brně a Hradci Králové je 16. a 17. února, přípravný kurz pro uchazeče o studium na Fakultě vojenského zdravotnictví se bude konat 10. až 15. června v sídle fakulty v Hradci Králové.


Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa