Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Přicházíte do fáze, která zásadním způsobem změní tvář armády, řekl absolventům Kurzu vyšších důstojníků na Univerzitě obrany generálmajor Střecha

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Přicházíte do fáze, která zásadním způsobem změní tvář armády, řekl absolventům Kurzu vyšších důstojníků na Univerzitě obrany generálmajor Střecha

Počet shlédnutí: 1182

24.1.2019 • „Po letech, kdy armáda byla Popelkou, se dostáváme do pozice, kdy vláda, lidé i stát si uvědomují, že armádu potřebujeme," uvedl dále ředitel Sekce rozvoje sil MO generálmajor Ivo Střecha a v této souvislosti zmínil potřebu budování kvalitního důstojnického sboru, který bude schopen zvládat podmínky měnícího se vnitřního i vnějšího prostředí. 

Na konto stoupající kvality absolventů kariérové přípravy probíhající na Univerzitě obrany generálmajor Střecha řekl: „V porovnání s dobou před šesti, osmi lety je ten rozdíl signifikantní."

Dnes bylo vyřazeno prvních letošních 25 absolventů Kurzu pro vyšší důstojníky, jehož garantem je Centrum bezpečnostních a vojenskostrategických studií, jedna ze součástí Univerzity obrany. Slavnostního aktu se spolu s generálem Střechou dále zúčastnili prorektor UO pro rozvoj a internacionalizaci plukovník Luděk Jedlička, zástupce ředitele CBVSS Josef Procházka, velitel Velitelství výcviku – Vojenské akademie Vyškov brigádní generál Radek Hasala, vedoucí oddělení vzdělávací politiky OŘLZ Sekce státního tajemníka MO Jana Novotná a velitel 7. mechanizované brigády plukovník gšt. Jiří David.

Zvláštního ocenění se dostalo dvěma absolventům kurzu. Kapitánovi Davidu Kremličkovi, zástupci náčelníka štábu 71. mechanizovaného praporu udělil rektor-velitel UO Medaili Univerzity obrany za nejlepší studijní výsledky. Hned za ním se umístil major Robert Václavík, který převzal Plaketu rektora-velitele Univerzity obrany. 

 

Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa