Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Očekávám excelentní výsledky, uvedl rektor-velitel Bohuslav Přikryl při podpisu smlouvy o spolupráci s Vojenským výzkumným ústavem

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Očekávám excelentní výsledky, uvedl rektor-velitel Bohuslav Přikryl při podpisu smlouvy o spolupráci s Vojenským výzkumným ústavem

Počet shlédnutí: 906

22.9.2019 • Rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl a ředitel brněnského Vojenského výzkumného ústavu Pavel Čuda podepsali v pondělí odpoledne Rámcovou smlouvu o spolupráci mezi těmito dvěma institucemi. Jejím cílem je přispět ke zvýšení úrovně vzdělávacího, vědeckého, výzkumného a vývojového potenciálu a technického rozvoje smluvních stran, jakož i ke zvyšování odborné úrovně studentů Univerzity obrany a zaměstnanců VVÚ.

„My tuto událost bereme jako velice důležitou v běhu událostí v našem ústavu v tomto roce. Univerzita obrany jako respektovaná rezortní univerzita je pro nás velice významným partnerem, a to ze dvou důvodů. Jednak naprostá většina našich špičkových pracovníků tady absolvovala své vysokoškolské studium a navíc sídlíme ve stejném městě, což je pro nás rovněž důležitý prvek," uvedl před podpisem smlouvy ředitel VVÚ Pavel Čuda.

Smluvní strany se zavazují ke spolupráci jednak v oblasti procesů představujících vypracování vědeckých studií, spolupráci na výzkumných a vývojových projektech s uplatněním nejmodernějších pracovních postupů, technických a technologických prvků a řešení ve vztahu k obranným a bezpečnostním technologiím a dále potom v oblasti zpracování závěrečných prací studentů Univerzity obrany a vzniku tzv. studentských projektů, včetně praktického ověřování vyprodukovaných výsledků.

„Očekávám synergický efekt naší spolupráce v tom smyslu, že každý z nás do spolupráce vloží to, v čem je silný, a výsledky budou excelentní," zhodnotil význam deklarované spolupráce rektor-velitel UO generál Přikryl.


Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa