Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Den otevřených dveří na FVZ

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Den otevřených dveří na FVZ

Počet shlédnutí: 1193

18.1.2019 • V sobotu dne 12. ledna se na Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové konal den otevřených dveří. Stejně jako v předchozích letech tuto příležitost seznámit se s možnostmi lékařského studia na jediné vojenské vysoké škole v ČR využil velký počet zájemců nejenom z České, ale i Slovenské republiky.

Na úvodní besedě uchazeče přivítala proděkanka pro vnější vztahy a marketing prof. RNDr. Vanda Boštíková, Ph.D. Ta zároveň představila zástupce ze spřátelených univerzit, které se podílejí na výuce jednotlivých studijních programů - Lékařské fakulty UK HK, Farmaceutické fakulty UK a Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice. Návštěvou nás poctili také zástupci Ozbrojených sil Slovenské republiky, jelikož již druhý rok v rámci vzájemné kooperace mohou studenti ze Slovenska studovat na Fakultě vojenského zdravotnictví obor Vojenské všeobecné lékařství.

Návštěvníci dne otevřených dveří se seznámili s podmínkami přijetí ke studiu a s chodem fakulty. Podstatná část diskuze pak byla věnována zdravotním prohlídkám, které musí uchazeči absolvovat před vstupem do armády. Poté byli návštěvníci rozděleni do menších skupinek a ujali se jich samotní studenti FVZ, aby je provedli po prostorách fakulty – nevynechali například pracoviště pro výuku urgentní medicíny, výborně vybavenou knihovnu, nově zařízené studovny a také ubytování studentů. Velikou výhodou DOD na naší fakultě je také to, že jsou zde každoročně přítomni zástupci z rekrutačního střediska AČR a umožňují podání přihlášky rozhodnutým zájemcům hned na místě. Letos této možnosti využilo hned 38 uchazečů, kteří podali 46 přihlášek (osm z nich využilo možnost podat přihlášky na více oborů).

Rádi bychom poděkovali všem, kteří se podíleli na zajištění této akce, a také všem, kteří neváhali a i přes ne zcela příznivé povětrnostní podmínky nás přijeli navštívit. Všem uchazečům o studium zároveň přejeme mnoho úspěchů při přijímacích zkouškách!

 

Autor: Aneta Roušová 



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa