Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Školení koordinátorů programu Erasmus+

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Školení koordinátorů programu Erasmus+

Počet shlédnutí: 819

16.1.2019 • Ve dnech 10. do 14. prosince 2018 se v Budapešti na půdě National University of Public Services (NUPS) uskutečnilo školení koordinátorů programu Erasmus+ (Staff Mobility Week), kterého se spolu s koordinátory tohoto programu zúčastnili i akademičtí pracovníci a funkcionáři participujících univerzit. Přítomny byly bezmála dvě desítky účastníků, a to z celkem 8 států (vedle hostícího Maďarska dále z České republiky, Chorvatska, Bulharska, Turecka, Egypta, Ruska, Ázerbájdžánu, ale také z Keni). Za Univerzitu obrany a zároveň za Českou republiku se školení zúčastnili dva pracovníci děkanátu Fakulty vojenského leadershipu PaedDr. Lenka Paučová a Ing. Josef Krahulec, Ph.D.

Předmětem školení bylo seznámení s novými trendy v zajišťování a řízení studentských i zaměstnaneckých mobilit, a to nejen v rámci programu Erasmus+, ale také v rámci tzv. ICM (International Credit Mobility), který rozšiřuje oblast programu Erasmus+ i mimo prostor EU v rámci vzájemné mobility studentů a zaměstnanců.

Týdenní školení bylo vedle prohlídky prostor samotné NUPS doplněno také o návštěvu parlamentu a historické části města. Vzájemná výměna zkušeností a návrhů ke zkvalitnění mezinárodních výměn studentů i zaměstnanců byla pozitivně vnímána všemi účastníky a ostatní kolegové též uvedli, že jsou otevřeni další vzájemné spolupráci, ať již na poli vědy a výzkumu či již zmíněných výměn. V současné době se rozbíhají rozhovory ohledně možného zapojení do programu ICM, který by ještě více otevřel možnosti vzájemné spolupráce nejen mezi členskými státy EU, ale také mezi státy mimo prostor EU.


Autor: Josef Krahulec, Lenka Paučová



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa