Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Chemici slavnostně otevřeli novou učebnu pro výuku ASVŘ AČR

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Chemici slavnostně otevřeli novou učebnu pro výuku ASVŘ AČR

Počet shlédnutí: 1036

12.12.2018 • Na Ústavu OPZHN UO byla dne 7. prosince slavnostně otevřena nově zřízená učebna pro výuku Automatizovaného systému velení a řízení AČR. Slavnostního otevření se zúčastnili jak současní a bývalí zaměstnanci ústavu, tak i hosté z bývalé Katedry chemického vojska a speciální chemie VVŠ PV.

Slavnostní pásku symbolicky přestřihli pánové genmjr. v zál. doc. Ing. Petr Voznica, CSc., plk. v zál. Ing. Jiří Pospíšil a pplk. gšt. prof. Ing. Stanislav Florus, CSc. Tímto symbolickým aktem bylo zpečetěno úsilí vynaložené při vybudování učebny, na němž vedle zaměstnanců ústavu mají svůj podíl i pracovníci úseku kvestora a Odboru KIS UO, a zároveň byl tímto zahájen její provoz. Touto cestou bychom chtěli vyjádřit poděkování výše uvedeným složkám za podporu poskytnutou při řešení tohoto projektu.

Učebna byla zřízena prostřednictvím finančních prostředků vyčleněných pro řešení Dlouhodobého záměru rozvoje organizace Ústavu OPZHN UO a zahrnuje počítačovou síť, do níž je zapojeno 10 studentských stanic, jedna řídicí stanice učitele, server a multifunkční tiskárna. Nainstalované aplikace hardwarového, programového a aplikačního vybavení umožňují aktivní použití Informačního systému velení a řízení Pozemních sil AČR, programů pro podporu procesu vyhodnocování radiační, chemické a biologické situace jako např. CBRN Analysis a další, výukových programů počítačem řízené výuky a dalších podpůrných aplikací používaných u chemického vojska AČR. Učebna určena a bude využívána pro výuku studentů Univerzity obrany a kurzů pořádaných Ústavem OPZHN UO ve prospěch specialistů chemického vojska. Na základě smluvních vztahů bude rovněž využívána i ve prospěch JCBRN Defence COE a VeV-VA Vyškov ve vztahu k vzdělávání a výcviku specialistů chemické specializace.


Autor: Petr Žuja



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa