Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
S hradeckou fakultou se seznámili zájemci o zdravotnické studijní obory

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

S hradeckou fakultou se seznámili zájemci o zdravotnické studijní obory

Počet shlédnutí: 1471

​11.12.2018 • Dne 6. prosince na sv. Mikuláše nadělila Fakulta vojenského zdravotnictví pestrou nadílku propagačních materiálů a předala budoucím uchazečům nadšení a motivaci stát se studentem Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany a hrdým vojákem. 

První ze dvou plánovaných dnů otevřených dveří se uskutečnil na svatého Mikuláše a dorazilo moře nadšených uchazečů se zájmem o službu v zeleném. Budoucí vojáci byli seznámeni v přednáškovém sále s chodem fakulty a podmínkami přijetí ke studiu. Přítomni byli zástupci spřátelených univerzit, jako je prof. MUDr. Hana Langrová, Ph.D. z Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové, a také pan proděkan z Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice Mgr. Jan Pospíchal, Ph.D., nesmíme opomenout paní PhDr. Zdeňku Kudláčkovou, Ph.D. z Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy. 

Hodinová přednáška, které se zúčastnilo bezmála 170 uchazečů z celé republiky i ze zahraničí, byla cenným zdrojem informací, po projevu následovala půlhodinová diskuze. Každoročním malým strašákem byla zmínka o zdravotní prověrce a psychologických testech, které budoucí studenty čekají a na kterých vyhoří velká část uchazečů.

Jak už je na dnech otevřených dveří zvykem, byl připraven okruh s komentovanou prohlídkou. Četaři a desátníci se ujali skupinek uchazečů a provedli je fakultním areálem. Podívali se na zrekonstruované studentské pokoje, do budovy kateder, do knihovny či výukových sálů. K dispozici bylo několik akademických pracovníků, zástupci studijního oddělení a v neposlední řadě pracovníci rekrutačního střediska. Uchazeči si na místě mohli podat elektronickou přihlášku ke studiu a být o krok blíže ke svému vysněnému povolání. Vojáci z rekrutačního oddělení pod vedením pana nprap. Ševčíka je pečlivě provedli celým přijímacím procesem a zodpověděli zbylé dotazy týkající se potřebné administrativy. 

Všem zájemcům děkujeme za to, že za námi vážili tak dalekou cestu a doufáme, že jsme zodpověděli veškeré jejich dotazy a těšíme se na viděnou u přijímacího řízení. 



Autor: Pavel Nejedlý, foto: Dita Zetochová



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa