Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Adepti Generálního štábu poznali fungování centrálních evropských institucí

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Adepti Generálního štábu poznali fungování centrálních evropských institucí

Počet shlédnutí: 666

11.12.2018 • Ve dnech 4. a 5. prosince zavítali účastníci 35. Kurzu generálního štábu do sídla Stálé delegace České republiky při NATO a na Stálé zastoupení ČR při EU v Bruselu. Dne 6. prosince pak proběhla návštěva na Vrchním velitelství spojeneckých sil v Evropě (SHAPE/ACO) v Monsu.

Účastníci KGŠ se během svého pobytu setkali s nejvyššími politickými a vojenskými zástupci České republiky v NATO a EU a měli možnost konfrontovat své teoretické znalosti z oblasti strategického řízení obrany i z oblasti bezpečnostní a obranné politiky s reálným řešením praktických problémů na vojenskostrategické úrovni u obou organizací. Přednášky zaměřené na organizační strukturu, působnost a úkoly národních i mezinárodních složek umožnily účastníkům KGŠ rozšířit své zkušenosti a získat řadu podnětů nejen pro další studium, ale i pro následnou práci na velitelských a řídicích funkcích v rezortu MO a AČR.


Stěžejním tématem diskuzí mezi účastníky kurzu a zástupci hostitelských složek byla stále silněji akcentovaná potřeba zvýšit schopnosti rychle a pružně reagovat na bezpečnostní hrozby. Tento požadavek vyplynul i ze závěrů nedávných setkání nejvyšších představitelů členských zemí EU i z posledního vrcholného zasedání NATO, které se uskutečnilo v červenci tohoto roku v novém bruselském sídle Aliance.

 

Autor: Miloš Dyčka



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa