Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
O nástupních pozicích poprvé jednají nastávající absolventi nových studijních programů na Univerzitě obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

O nástupních pozicích poprvé jednají nastávající absolventi nových studijních programů na Univerzitě obrany

Počet shlédnutí: 1004

4.12.2018 • V tomto a následujícím týdnu budou na Univerzitě obrany probíhat personální pohovory, ve kterých bude rozhodnuto o zařazení nastávajících absolventů na první služební místo po řádném ukončení studia. Letos poprvé do této závěrečné fáze vstupují studenti souvislých magisterských programů, které byly do praxe zavedeny v roce 2014. 

Tuto významnou okolnost, která má přinést zlom z hlediska kvality přípravy studentů na vojenské povolání, zdůraznil při slavnostním zahájení pohovorů v pondělí 3. prosince rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl. „Já jsem na základě svých informací, ale i osobních zkušeností ze setkání s vámi přesvědčen, že dnes jste dobrými studenty a budete i dobrými absolventy," uvedl generál Přikryl.

Jedním z nových rysů studia je rozsáhlejší praxe u útvarů, k nimž budoucí absolventi nastoupí. Také z tohoto důvodu začínají pohovory dříve, než tomu bylo v předchozích letech. O svých prvních služebních pozicích podle potřeb Armády České republiky budou v tom týdnu jednat studenti Fakulty vojenských technologií, v příštím týdnu pak jejich kolegové ze sesterské Fakulty vojenského leadershipu. Při stanovení pořadí, v jakém pohovory budou probíhat v rámci jednotlivých odborností, bylo přihlédnuto ke studijním výsledkům posluchačů.

Dobrou zprávu i pro ty, kteří nenastoupí na pozice zcela podle svých představ, přednesl ředitel odboru řízení lidských zdrojů Sekce státního tajemníka Jaroslav Daněk: „Pokud budete chtít, máte pro nejbližší dobu zajištěnu rychlou perspektivu růstu, protože máme nedostatek důstojníků. Organizační změny, které v příštím roce budou zahájeny, jsou poměrně ambiciózní, a to především co se týče počtu důstojnického stavu." 


Autor: Viktor Sliva 




  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa