Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Student Fakulty vojenského leadershipu navštívil Spojené státy americké

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Student Fakulty vojenského leadershipu navštívil Spojené státy americké

Počet shlédnutí: 677

​4.12.2018 • Student čtvrtého ročníku rotný Viktor Kratochvíl navštívil ve dnech 8. až 18. listopadu Spojené státy americké na University of North Georgia v rámci tzv. Týdne mezinárodních kadetů (International Cadet Week).  

Cílem tohoto pobytu bylo rozšířit povědomí zúčastněných o kulturních rozdílech všech participujících zemí, seznámit je se studiem a také s výcvikem studentů ROTC (Reserve Officer Training Corps), rozvíjet kompetence leadera, upevnit mezinárodní spolupráci armád a osvojit si působení v mezinárodním kolektivu.


Tento desetidenní pobyt byl nabit rozličnými aktivitami. Účastníci si zastříleli z olympijských vzduchových pušek, slaňovali s americkými studenty z univerzitního spolku Mountain Order of Colombo, navštívili Amicalola Falls State Park a prošli se po jedné z nejdelších stezek na světě Appalachian Trail. Podívali se také do Atlanty, kde navštívili Coca-Cola muzeum (World of Coca-Cola), budovu CNN a velké nákupní centrum Mall of Georgia. Během celého pobytu byli studenti ubytováni s americkými kadety a účastnili se přednášek se svými patrony. V pátek 9. listopadu měli pak možnost sledovat přehlídku na počest Dne veteránů, kterou pořádali američtí kadeti. 

Jednou ze stěžejních činností byla účast na akci „Sympozium leadershipu v komplexním světě: Vliv soukromých vojenských bezpečnostních společností na mezinárodní bezpečnost a zahraniční politiku" (Symposium on Leadership in a Complex World: Private Military Security Companies' Influence on International Security and Foreign Policy). V jeho rámci vystoupily špičky oboru, ať už se jednalo o představitele kontraktorů – Eeben Barlow z Jižní Afriky, Dr. Sean McFate a Erik Prince z USA, výzkumníky - Dr. Molly Dunigan a Dr. Edward Mienie z USA či právníky - Laura Dickinson. V závěru se účastníci podívali do Fort Benning, kde měli možnost sledovat vyřazení nových Rangers a dynamickou ukázku jejich schopností a dovedností, a dále navštívili Infantry Museum. 

Rotnému Kratochvílovi se dostalo ocenění od amerického podplukovníka Anthony E. Fritchleho: "It was great getting to know Cadet Kratochvil during our International Cadet Week.  He is a fine young man with an extremely bright future as a commissioned officer!  He represented the UoD in an exemplary manner and you and academy should be proud." Vedle českého studenta se pobytu dále zúčastnili kadeti z Polska, Litvy, Maďarska, Rumunska, Itálie, Gruzie, Jižní Afriky, Brazílie, Argentiny, Japonska, Tchaj-wanu, Nového Zélandu a samozřejmě Spojených států amerických.

 

Autor: Viktor Sliva s využitím podkladů Viktora Kratochvíla




  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa