Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
7. expertní den a 13. konference Katedry logistiky

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

7. expertní den a 13. konference Katedry logistiky

Počet shlédnutí: 801

12.11.2018 • Dne 7.listopadu 2018 se na Univerzitě obrany v gesci vedoucího Katedry logistiky uskutečnil 7. expertní den Katedry logistiky a 13. konference Hospodaření a nakládání s majetkem, management používání a údržby pozemní vojenské techniky. 

Cílem bylo sdělit studentům všech logistických odborností, odborníkům z praxe a pozvaným hostům, aktuální poznatky logistického zabezpečení se zaměřením na hospodaření, nakládání s majetkem a management provozu vojenské techniky v AČR. V rámci setkání se diskutovala aktuální logistická témata. Na jednání bylo pozváno 46 studentů a 50 hostů z praxe, učitelů nebo bývalých učitelů.

Zdravici konferenci a význam logistiky pro AČR prezentoval děkan fakulty plk. gšt. doc. Ing. Ivo Pikner, Ph.D. Vedoucí Katedry logistiky plk. gšt. Dr. habil. Ing. Pavel Foltin, Ph.D. se ve svém vystoupení zaměřil na systém vzdělávání logistických odborností na Univerzitě obrany a současné a budoucí poslání katedry. Plukovník gšt. Ing. Daniel Zlatník, ředitel MLCC v Praze, hovořil o poslání MLCC, jeho hlavních úkolech a poukázal na provázanost s Katedrou logistiky ve prospěch mezinárodního vzdělávání logistických odborníků. Na vzdělávání logistických odborností a možnou spolupráci poukázal ve své prezentaci náčelník úseku přípravy logistických odborností VeV – VA mjr. Ing. Rudolf Liška. V rámci jednání se prezentovaly pozvané civilní firmy, spolupracují s Katedrou logistiky a AČR. Zazněly tak příspěvky pana Mgr. Pavla Doška, EXcalibur Army, generálního ředitele a majitele AURY s r.ro., Ing. Filipa Engelsmana a Ing. Petra Hajného, reprezentanta firmy HUTIRA. 

Na expertním dni a konferenci zaznělo celkem 14 příspěvků a nejméně trojnásobek dotazů. Účastnící jednání, studenti i odborníci v oblasti logistiky, hodnotili setkání jako odborně zdařilé a přínosné.


Autor: Jaromír Mareš





   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa