Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Studenti Fakulty vojenského leadershipu Univerzity obrany se zúčastnili mezinárodního workshopu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Studenti Fakulty vojenského leadershipu Univerzity obrany se zúčastnili mezinárodního workshopu

Počet shlédnutí: 838

6.11.2018 • Dne 18. října 2018 se studenti druhého ročníku magisterského navazujícího studijního oboru Bezpečnostní management zúčastnili mezinárodního workshopu „Soft Target Protection", který se uskutečnil pod záštitou NATO ve dnech 17. – 19. října 2018 v Praze.

Tématem workshopu byla ochrana měkkých cílů, tj. míst s vysokou koncentrací osob a nízkou úrovní zabezpečení vůči násilným útokům. Mezi měkké cíle patří např. prostředky hromadné dopravy, velké obchodní domy, školy, festivaly nebo fotbalové stadiony. Tato místa jsou v současnosti častým terčem teroristických útoků a posílení jejich ochrany je proto jednou z aktuálních priorit bezpečnostní politiky nejen České republiky, ale i dalších členských zemí NATO.


V rámci workshopu si studenti vyslechli přednášky předních odborníků působících v oblasti bezpečnosti a ochrany měkkých cílů ze Slovenska, Ukrajiny, Polska, Maďarska, Slovinska, Itálie a České republiky. Předmětem přednášek byly především teoretické aspekty ochrany měkkých cílů, odolnost měkkých cílů vůči bombovým útokům, protiteroristická opatření a technická i organizační opatření pro ochranu měkkých cílů. Účast studentů na tomto prestižním workshopu je součástí dlouhodobé snahy fakulty dát studentům posledního ročníku magisterského navazujícího studia možnost seznámit se před nástupem do praxe s aktuálními trendy v oblasti bezpečnosti.

Na závěr bych rád poděkoval organizátorům workshopu, díky jejichž mimořádné vstřícnosti se mohli studenti Univerzity obrany zúčastnit této prestižní mezinárodní akce zdarma.

 

Autor: Tomáš Zeman, foto: organizátoři workshopu „Soft Target Protection" (použito se svolením organizátorů workshopu)

 


  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa