Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
FVL na veletrhu GAUDEAMUS 2018

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

FVL na veletrhu GAUDEAMUS 2018

Počet shlédnutí: 431

31.10.2018 • Ve dnech 23. až 26. 10. 2018 se na Výstavišti Brno uskutečnil již 25. ročník Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání GAUDEAMUS BRNO 2018, kde Univerzita obrany nemohla chybět. Univerzita obrany se prezentovala v rámci informačního stánku, expozice Věda pro život, ukázek vojenského lezení, taktické ukázky skupiny COMMANDOS a vojenského bojového systému sebeobrany a boje zblízka MUSADO MCS. 

Zájemců o studium na Fakultě vojenského leadershipu bylo nespočet. Dotazy byly jak konkrétního, tak obecného charakteru. Mnoho dotazů se týkalo nově akreditovaného studijního programu Řízení a použití ozbrojených sil a nových specializací, které přilákaly mnoho zájemců, a to nejen z řad uchazečů středních škol posledního ročníku studia, ale též mnoho zájemců ze třetích ročníků středních škol. Nečekaný zájem byl však o specializaci Velitel chemických jednotek, o kterou se zajímali především studenti ze středních škol s chemickým zaměřením a gymnázií. 

Vojenská vozidla - kolový obrněný transportér Pandur II 8x8 a obrněné vozidlo Dingo 2 CZ byly na BVV vidět již z dálky. Stály přímo před vchodem pavilonu V a lákaly tak davy zájemců o studium a armádu. Vozidla byla vypůjčena z Velitelství výcviku – Vojenské akademie ve Vyškově. 

V rámci doprovodného programu Věda pro život se Univerzita obrany prezentovala též ukázkou ručních zbraní AČR a výsledků vědecko-výzkumné činnosti.

Avšak jako každým rokem byly největším „lákadlem" ukázky skupiny COMMANDOS, MUSADA a vojenského lezení v podání studentů Univerzity obrany. Tyto ukázky byly prováděny třikrát denně a vždy sklidily velký obdiv.

Velké poděkování patří studentům Univerzity obrany, ale i ostatním účastníkům veletrhu Gaudeamus, kteří se podíleli na prezentaci Univerzity obrany. 


Autor: Jan Drozd, Eva Kočířová foto: Viktor Sliva




  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa