Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany se představuje zájemcům o studium na brněnském veletrhu Gaudeamus

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany se představuje zájemcům o studium na brněnském veletrhu Gaudeamus

Počet shlédnutí: 938

23.10.2018 • Informační stánek, ukázky studentských projektů, armádní výzbroje a techniky a také lana, která spolu s lanovým žebříkem visí ze stropu pavilonu V na brněnském výstavišti. Tak vypadá prezentace Univerzity obrany na 25. ročníku Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus. 

„Šest, sedm, osm, šest, sedm, osm, devět, devět a půl…" neinformovanému kolemjdoucímu by se mohlo zdát, že docent Zdeněk Flasar neumí do deseti napočítat. Všechno je ovšem jinak. Zkušený pedagog záměrně prodlužuje řadu kliků, které spolu s ním a členy skupiny Commandos provádí náhodně vybraný návštěvník expozice Univerzity obrany a jejichž počet výrazně překročil původně avizovaných deset. Když docent Flasar začne číslovky při každém kliku ještě doplňovat citoslovcem chacha, docházejí středoškolákovi fyzické a psychické síly a měření sil končí. I tak si mladík odnáší alespoň univerzitní čepici na památku.

„Baví mě chemie a Univerzita obrany mi nabízí možnost studovat to, co chci. Navíc je to pro mě jistá práce a jistá budoucnost," vysvětluje svůj zájem o informace v expozici UO Vojtěch Vrátil z Třebíče. Jeho vrstevník z vyškovského gymnázia Radek Bastl jasnou představu o dalším studiu zatím nemá: „Chtěl jsem vědět, co to obnáší dostat se do armády." Podobně je tomu i u dalších zájemců: „Ptají se na délku a podmínky studia, a hlavně na to, co s nimi po absolvování školy bude, kam půjdou na útvar, jak to je s finanční stránkou a dalším zajištěním," shrnuje obsah dotazů Josef Krahulec z děkanátu Fakulty vojenského leadershipu.

„Teď spadne pár letadel," prorokuje s nadsázkou další zájemce o studium, který usedá k simulátoru řízení letového provozu. „Nebude to tak hrozný," uklidňuje ho rotmistryně Andrea Trávníková, jež se pouští do výkladu základních principů práce dispečera. Se zmíněným simulátorem, stejně jako s dalšími technickými zařízeními vyvíjenými nebo používanými na katedrách Fakulty vojenských technologií, ukázkami výcviku na sesterské Fakultě vojenského leadershipu či s rozsahem studia na hradecké Fakultě vojenského zdravotnictví, se budou moci návštěvníci expozice Univerzity obrany seznámit na veletrhu Gaudeamus v brněnském veletržním areálu do pátku 26. října.


Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa