Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Rychlým přemístěním tatrovky k vítězství v mezirotní soutěži

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Rychlým přemístěním tatrovky k vítězství v mezirotní soutěži

Počet shlédnutí: 937

12.10.2018 • „Student, důstojník, sport a fyzická zdatnost patří k sobě," vysvětlil hlavní důvod tělesné a sportovní přípravy na Univerzitě obrany její rektor-velitel brigádní generál Bohuslav Přikryl při zahájení letošního podzimního sportovního dne během úvodního nástupu ve čtvrtek 11. října. Fyzickou částí přípravy studentů se podle vyjádření rektora-velitele bude vedení Univerzity obrany intenzivně zabývat.

Podzimní sportovní dny jsou koncipovány jako soutěž jednotlivých školních rot. Vedle tradičních sportovních klání jako jsou turnaje v malé kopané, volejbalu, florbalu, stolním tenisu jsou proto do programu zařazeny specifické disciplíny, jež prověřují fyzickou zdatnost budoucích důstojníků. K tradičnímu převalování pneumatiky či hodu kládou tentokrát přibyla nová fyzická prověrka. „Žádné magnézium, žádné rukavice!" uděloval kapitán Novohradský poslední instrukce osmičlenným týmům, které měly za úkol přemístit na laně na padesátimetrovou vzdálenost Tatru 815. Na cílovou metu vjela přední kola nákladního vozu v časech kolem dvaceti vteřin.

Další dovednostní prověrka čekala na studentské týmy na lezeckém trenažéru Jakub. Zde byla vytyčena trasa, kterou zdolávali soutěžící na několik etap. Nejprve traverzovali lezeckou stěnou a poté je čekal přesun na vodorovném laně, diagonálně zavěšeném uvnitř trenažéru. „Kdes trénoval?" ptali se v žertu kolegové v družstvu rotmistra Adama Weissera, který si v létě přivezl odznak jaguára za výcvik absolvovaný u cizinecké legie v džungli jihoamerické Francouzské Guyany. „Tady je to v pohodě, jen zlomek toho, čím jsem prošel na tamních překážkových dráhách. Na jejich konci jsem si často ani nebyl schopen rozvázat tkaničky u bot," zavzpomínal rotmistr Weisser na svou červencovou zkušenost.

Vyvrcholením nejen klání rot, ale i celého sportovního dne byla soutěž v přetahování lanem. Vyřazovacím pavoukem prošla vítězně pětice reprezentující třetí rotu, a přidala tak dalších sedm bodů do celkového pořadí rotního desetiboje. To však ani zdaleka nestačilo na umístění na stupních vítězů. Na ně vystoupali velitelé šesté, sedmé a vítězné páté roty, která získala nejvíce bodů ve třech dílčích disciplínách, mimo jiné přemístila nejrychleji zmíněnou Tatru 815.

Autor: Viktor Sliva


Ke stažení:

Celkové výsledky

Výsledky mezirotní soutěže


Fotogalerie:Webová alba Picasa https://photos.app.goo.gl/fAsi6rMfgpgDjLuDA




  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa