Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Konference MDS na Univerzitě obrany řeší problematiku letadlových systémů

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Konference MDS na Univerzitě obrany řeší problematiku letadlových systémů

Počet shlédnutí: 801

10.10.2018 • Ve středu 10. října byl v Klubu Univerzity obrany zahájen již 18. ročník dvoudenní konference Měření, diagnostika, spolehlivost palubních systémů letadel. Letos se koná za účasti odborníků z  Letecké fakulty Technické univerzity v Košicích a kolegů z ČVUT Praha. Úvodí vyzvanou přednášku provedl plukovník gšt.  Vladan Ševčík z odboru dohledu nad vojenským letectvem Sekce dozoru a kontroly Ministerstva obrany. 

Ve své přednášce „Implementace evropských standardů pro letovou způsobilost vojenských letadel do prostředí České republiky" se plukovník Ševčík dotkl problematiky letové způsobilosti na bázi evropských standardů z pohledu garance, že i vojenská letadla České republiky budou letově způsobilá a bezpečná. Jde tedy o implementaci společných harmonizovaných standardů EMARs do vojenského letectví České republiky prostřednictvím Českých obranných standardů řady ČOS 1740XX. Vše směřuje ke zvýšení bezpečnosti provozu všech vojenských letadel provozovaných ve společném evropském prostředí. 

Další přednášky v průběhu středy a čtvrtka budou zaměřeny na konkrétní technické  problémy letadlových systémů, které jsou řešeny na všech třech zúčastněných školách a pracovištích.

 

Autor: Rudolf Jalovecký, foto: Viktor Sliva




  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa