Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Imatrikulace v plném proudu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Imatrikulace v plném proudu

Počet shlédnutí: 1049

4.10.2018 • Symbolický štafetový kolík imatrikulačních obřadů dnes po Fakultě vojenských technologií přebírá její sesterská brněnská Fakulta vojenského leadershipu. Na rozdíl od středečních dvou chodů imatrikulací zahájí své studium na Univerzitě obrany ve čtvrtek a v pátek výhradně vojenští studenti.  

Slibem proneseným nad fakultní insignií včera definitivně vystřídalo polní podmínky dvouměsíční základní přípravy u Velitelství výcviku – Vojenské akademie Vyškov za prostředí učeben a laboratoří v objektech Univerzity obrany 99 nových studentů FVT, kteří tak zahájili své studium v pětiletém magisterském studijním programu Vojenské technologie. Tento obor je určen pro vysokoškolskou přípravu budoucích důstojníků Armády České republiky, kteří budou zastávat velitelsko-technické funkce u útvarů a zařízení AČR. Vzdělání získají ve vojensko-technické oblasti strojní, elektrotechnické, stavební, geodetické, kartografické nebo komunikačních a informačních systémů a technologií. 

Spolu se svými uniformovanými kolegy včera slavnostně zahájilo akademickou přípravu také sedm desítek civilních studentů FVT, kteří po absolvování školy mohou působit v obranném a bezpečnostním průmyslu. Připravovat se budou v bakalářském studijním programu Technologie pro obranu a bezpečnost v oborech komunikační a informační technologie, technologie pro ochranu majetku a osob, zbraně a munice, letecká technika a geografie a meteorologie.

Ve čtvrtek odpoledne a v pátek dopoledne jsou prostory Klubu Univerzity obrany vyhrazeny pro dva chody imatrikulací, během nichž své studium slavnostně zahájí celkem 180 nováčků v pětiletém magisterském studijním oboru Řízení a použití ozbrojených sil. Z jejich řad vzejdou budoucí velitelé a specialisté představující klíčový personál Armády České republiky ve vybraných oblastech managementu, řízení zdrojů, logistiky, dopravy a analýzy informací v obraně. 

V pátek se také v aule Univerzity Hradec Králové uskuteční imatrikulace 54 nových studentů vojenského prezenčního studia Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany. Slavnostního aktu se zúčastní studenti bakalářského studijního oboru Zdravotnický záchranář, studenti magisterských studijních programů Vojenské všeobecné lékařství, Vojenské zubní lékařství a Vojenská farmacie, jejich rodiče, přátelé, vedení fakulty a představitelé vysokého školství a města Hradec Králové.


Autor: Viktor Sliva, foto: Pavel Pazdera



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa