Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Týdenní kurz na katedře logistiky RSOM (Reception, Staging and Onward Movement)

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Týdenní kurz na katedře logistiky RSOM (Reception, Staging and Onward Movement)

Počet shlédnutí: 599

4.10.2018 • Ve dnech 1. až 5. října 2018 se na Univerzitě obrany uskutečnil 5. ročník kurzu Reception, Staging and Onward Movement (RSOM). Jde o orientační kurz, který byl pořádán ve spolupráci Katedry logistiky Fakulty vojenského leadershipu a Mnohonárodního centra pro koordinaci logistiky Praha (MLCC). Jeden jeho běh se uskutečnil v loňském roce v Černé Hoře, na základě vyžádání jej úspěšně realizoval výjezdní tým složený z příslušníků K-109 a MLCC. 

Kurz byl zaměřen na procesy v oblasti RSOM, jejich význam a prohloubení schopností řešit problémy v této oblasti. Hlavním cílem kurzu bylo seznámit důstojníky ze struktur NATO a národů s postupy plánování RSOM a jejich implementací. Kurz zahájili plukovník gšt. Ing. Jan Husák, ředitel MLCC a plukovník gšt. Dr. habil Ing. Pavel Foltin, Ph.D., vedoucí katedry logistiky.

Na kurzu participovalo celkem 20 účastníků z jedenácti zemí (Polska, Slovenska, Maďarska, Španělska, Portugalska, Itálie, Velké Británie, Norska, Lotyšska, Řecka a Kanady). Na výuce, která probíhala výhradně v anglickém jazyce, se podíleli především příslušníci Katedry logistiky, včetně studentů doktorského studia a příslušníci MLCC. Velmi přínosné byly přednášky kapitána Ing. Martina Škvařila, Ph.D., (22. Základna vrtulníkového letectva Náměšť nad Oslavou), podplukovníka Ing. Petra Hlavizny (K-111), majora Ing. Ivo Dumišince (K-110) a plukovníka v z. Mgr. Romana Dufka, Ph.D. (MLCC). 


Autor: Jaromír Mareš



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa