Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Odstartoval poslední z letošních kurzů pro vyšší důstojníky

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Odstartoval poslední z letošních kurzů pro vyšší důstojníky

Počet shlédnutí: 1002

​11.9.2018 • V pondělí 10. září proběhlo na Univerzitě obrany v Brně oficiální zahájení kombinovaného Kurzu pro vyšší důstojníky, který je realizován v rámci programů celoživotního vzdělávání důstojníků Armády České republiky. Slavnostního zahájení se zúčastnil rektor Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl a příslušníci Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií Univerzity obrany, který je garantem kurzu. 

Generál Přikryl ve svém proslovu časově zasadil konání kurzu do rámce současné bezpečnostní situace a shrnul jeho pojetí: „Je to kurz, který vás má připravit na prostředí neurčitosti a nejasnosti, kdy budeme vycházet z predikcí. Vaše příprava by měla směřovat k tomu, aby na základě vašich zkušeností ze základních funkcí byly nastaveny mechanismy, jejichž prostřednictvím se budete v daném prostředí neurčitosti orientovat a působit."


V Kurzu pro vyšší důstojníky se vzdělávají důstojníci v hodnosti kapitána s předpoklady pro zastávání velitelských a štábních funkcí se stanovenou hodností major a podplukovník. Kombinovaná forma studia trvá 10 měsíců s využitím elektronického systému řízení studia MOODLE. Výuka je zaměřena na bezpečnostní a obrannou politiku, obranné plánování, leadership a vojenské umění.

 

Autor: Viktor Sliva




  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa