Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany prezentovala POKOS pro středoškoláky v Uničově

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany prezentovala POKOS pro středoškoláky v Uničově

Počet shlédnutí: 1194

26.6.2018 • Těsně před letními prázdninami uspořádali příslušníci Univerzity obrany pro žáky Střední průmyslové školy a Středního odborného učiliště v Uničově akci POKOS sloužící k přípravě mladé generace k obraně státu. Studenti a učitelé Univerzity obrany připravili středoškolákům a učňům bohatý program ukázek, přednášek a praktických cvičení.

POKOS na uničovské průmyslovce, která vzdělává a vychovává odborníky pro strojírenství, stavebnictví a obchod, byl zaměřen především na zdravotní přípravu, chemickou ochranu, chování při mimořádných událostech, automobilní problematiku a na seznámení žáků s nabídkou studia na vojenské vysoké škole. Žáci si také mohli zastřílet z vojenské vzduchovky na terče a prohlédnout moderní ruční zbraně AČR. 

Hlavním cílem doprovodných aktivit programu Příprava občanů k obraně státu, který vychází z Koncepce přípravy občanů k obraně státu, je zábavnou a interaktivní formou vysvětlit pojmy, které souvisejí s obranou státu, představit Armádu ČR, její historii a tradice, informovat o jejím poslání, současné činnosti a výstroji či výzbroji. V teoretické části žáci naslouchali výkladu kapitána Karla Líznara z Katedry palebné podpory Fakulty vojenského leadershipu UO, který je také seznámil s nasazením vojáků české armády v zahraničních misích a rolí orgánů civilně vojenské spolupráce v rámci misí. 

Na akci POKOS mělo přes sto padesát žáků Střední průmyslové školy a Středního odborného učiliště Uničov rovněž příležitost se mnohé dozvědět o možnostech vysokoškolského studia na fakultách Univerzity obrany a profesi důstojníka Armády ČR. „Bylo to perfektní, zejména praktická pracoviště, na nichž se žáci dozvěděli mnoho zajímavého," zhodnotila zástupkyně ředitele školy Hana Sochová.
 

Autor: Pavel Pazdera  



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa