Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany poděkovala emeritnímu náčelníkovi Generálního štábu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany poděkovala emeritnímu náčelníkovi Generálního štábu

Počet shlédnutí: 1025

​19.6.2018 • Studenti, příslušníci stálého stavu a občanští zaměstnanci Univerzity obrany a také velitelé vojenských útvarů a zařízení brněnské posádky se v úterý dopoledne na slavnostním nástupu rozloučili s bývalým náčelníkem Generálního štábu AČR armádním generálem Josefem Bečvářem, jehož působení v čele armády se uzavřelo na konci dubna. 

Vojenskou kariéru bývalého náčelníka Generálního štábu rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl ve svém projevu označil za úspěšnou a přínosnou, a to především v souvislosti s rozvojem české armády a jmenovitě pak se zkvalitněním systému českého vojenského vysokého školství. „Josef Bečvář se z pozice náčelníka Generálního štábu zasloužil o rozvoj Univerzity obrany a o implementaci nového systému vzdělávání vojenských profesionálů, který odpovídá požadavkům přípravy a profilace důstojníka pro 21. století," uvedl generál Přikryl.

Za výše uvedené zásluhy o rozvoj a šíření dobrého jména vojenské vysoké školy se její rektor-velitel rozhodl udělit armádnímu generálovi Josefu Bečvářovi Medaili Univerzity obrany.

„Na Univerzitu obrany jsem vždy pohlížel s velkou úctou a považoval jsem ji za jádro ozbrojených sil. Kde jinde můžeme vychovat nového, dobře připraveného důstojníka než zde, na půdě Univerzity obrany?" uvedl armádní generál Bečvář v závěrečném vystoupení a ocenil působení absolventů této školy nejen v mírových posádkách, ale především v zahraničních misích. Ocenil také, že univerzita pod vedením generála Přikryla vždy zabezpečila požadavky armády, reagující na měnící se bezpečnostní prostředí současného světa.

Slavnostní ceremoniál zakončil pochod nastoupených jednotek.


Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa