Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Posluchačům Kurzu třetího věku začaly „prázdniny“

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Posluchačům Kurzu třetího věku začaly „prázdniny“

Počet shlédnutí: 393

12.6.2018 • V pondělí 11. června proběhla závěrečná přenáška Kurzu třetího věku v akademickém roce 2017/2018 spojená s jeho slavnostním zakončením. Přes padesát účastníků, kteří měli alespoň sedmdesáti procentní přítomnost na přednáškách, obdrželo diplom o absolvování kurzu.  

Kurz třetího věku na Univerzitě obrany je určen všem seniorům, kteří se zajímají o otázky bezpečnosti a obrany státu, vojenství a vojenské vědy. Do kurzu jsou zařazovány také přednášky týkající se zdraví a životního stylu seniorů. Kurz je pořádán formou volně navazujících přednášek, které tvoří logické celky k daným tématům a vstup na ně je zdarma. Přednášky s následnou diskusí se konají dvakrát měsíčně, vždy v pondělí od 14 do 16 hodin a probíhají v hlavním sále Klubu Univerzity obrany na ulici Šumavská 4, Brno. V letošním akademickém roce jich bylo patnáct.

O kurz, podobně jako v minulých letech, projevují největší zájem členové Vojenského sdružení rehabilitovaných v Brně, partnerských spolků a vojenští důchodci, ale tradičně zde byli zastoupeni i zájemci z řad civilní veřejnosti. Navštěvovalo jej téměř 100 posluchačů. Za Vojenské sdružení rehabilitovaných se na organizaci kurzu podílel plukovník ve výslužbě doc. Jaroslav Kalous, který napomáhal zajistit obsahovou náplň tak, aby odpovídala zájmům a odbornosti většiny posluchačů.

 

Autor: Pavel Pazdera, foto: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa