Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
MAGLITE 2018

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

MAGLITE 2018

Počet shlédnutí: 355

4.6.2018 • V termínu 21. – 24. května 2018 proběhlo na půdě National University of Public Service každoroční dopravně-logistické cvičení MAGLITE, které pořádá Defence Logistics School z Velké Británie. 

Cvičení MAGLITE dlouhodobě vychází ze Společného operačního kurzu logistiky (Joint Logistics Operation Course), který je primárně určen pro vyšší důstojníky Armády Velké Británie. Letošního ročníku se zúčastnili důstojníci z různých složek Armády Velké Británie, včetně zkušených lektorů Defence Logistics School, důstojníci Armády Maďarska a jeden zástupce Armády České republiky – mjr. Ing. Martin Vlkovský, Ph. D., odborný asistent Katedry logistiky Fakulty vojenského leadershipu Univerzity obrany v Brně.

Cílem cvičení bylo zdokonalit se v dopravně-logistické části operačního plánování se zaměřením na poskytování humanitární pomoci v rámci mnohonárodního kontingentu v zemi s omezenou dopravní infrastrukturou.

V závěrečném dni cvičení proběhl doklad veliteli se zaměřením na reálné poskytnutí humanitární pomoci určeným uprchlickým táborům. Největší výzvou bylo zásobování vodou, a to především z důvodu velkého počtu tzv. vnitřně vysídlených osob (Internally Displaced Persons), nepříznivých klimatických podmínek a omezené dopravní infrastruktury.

 

Autor: Martin Vlkovský



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa