Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
UO přispěla k vynikající atmosféře Medláneckého dětského dne

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

UO přispěla k vynikající atmosféře Medláneckého dětského dne

Počet shlédnutí: 859

4.6.2018 • Ze dvou částí se skládala prezentace Univerzity obrany v rámci Medláneckého dětského dne, který se uskutečnil jen jeden den po 1. červnu, na nějž tradičně připadá Den dětí. Nejprve v Zámeckém parku a odpoledne na Letišti v Brně-Medlánkách měly děti příležitost poznat a vyzkoušet něco z armádního prostředí.

Prezentační stan Univerzity obrany nejprve vyrostl pod jedním ze stromů v zahradě někdejšího medláneckého zámku. Brzy se kolem něj začaly v doprovodu svých rodičů rojit děti, které si pod dohledem studentů Univerzity obrany mohly doslova na vlastní kůži vyzkoušet, jak vzhled jejich tváře změní maskovací barvy, či potěžkat, jakou zátěží je pro vojáka ochrana v podobě balistické vesty a přílby. Své dovednosti mohly děti vyzkoušet také při skládání puzzle s vojenskou tematikou nebo ty nejmenší při vybarvování obrázků vojenské techniky. Pro ty větší byl zase připraven test jejich fyzické zdatnosti v podobě měření počtu kliků či leh-sedů na čas.

Na odpolední část dětského dne se zástupci Univerzity obrany přesunuli na medlánecké letiště. Zde se k již zmíněným aktivitám připojili členové taktické skupiny COMMANDOS, kteří ve dvou vstupech předvedli některé z dovedností, jež si osvojují nad rámec svých studijních povinností. Jejich dynamické ukázky zahrnovaly příklad osvobození rukojmí z objektu a přesun vojenské jednotky nestabilním prostředím, změny sestav během přesunu a reakci na nepřítele. Ty odvážnější z přítomných dětí mohly také se studenty vojenské vysoké školy změřit své síly v přetahování lanem. Komentování obou ukázek se s velkou chutí a takřka profesionalitou ujal pracovník Univerzity obrany Zdeněk Flasar. Svým svérázným a přímým přístupem si získal sympatie všech diváků i obdiv moderátorky celého odpoledne. Stal se tak nejvýraznější osobou celého dne, kdy zaujal i tím, že na místě organizoval pro děti soutěže o odměny.

„Velice bych chtěla poděkovat všem studentům a lidem z Univerzity obrany, kteří přispěli k tak vynikající atmosféře dětského dne. Moc se mi líbily ukázky, do kterých jste zapojili děti. Bylo to skvělé," vyjádřila svoje pocity organizační referentka úřadu městské části Brno-Medlánky paní Alena Bradáčová.



Autor: Stanislav Poráň



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa