Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Cena rektora za vědeckou práci v roce 2017 udělena

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Cena rektora za vědeckou práci v roce 2017 udělena

Počet shlédnutí: 1298

​31.5.2018 • Na úvod řádného jednání Vědecké rady Univerzity obrany konaného ve středu 30. května byla předána Cena rektora za vědeckou práci v roce 2017, kterou převzal podplukovník docent Petr Stodola z Katedry taktiky Fakulty vojenského leadershipu UO.

Cena, kterou v nepřítomnosti rektora-velitele UO předal prorektor pro vědeckou a expertní činnost plukovník gšt. prof. Alexandr Štefek, byla docentu Stodolovi udělena za významné vědecké a publikační výsledky dosažené v roce 2017 v oblasti modelování taktických prvků a činností k podpoře rozhodovacího procesu velitele. 

„Velitel má k dispozici systém, který mu pomáhá v jeho procesu rozhodování, a to nejen tím, že mu dává k dispozici informace a nějakým způsobem je analyzuje a filtruje, ale navíc mu předkládá varianty činností, které se nabízejí tak, aby stanovený úkol byl optimálně splněn. Pokud nějaký záměr velitele je v souladu s daným modelem, tak jej velitel může využít, systém mu naplánuje činnost, pomůže mu v tomto procesu. Ovšem konečným prvkem, který musí rozhodnout, nadále zůstává velitel," popisuje podstatu svého výzkumu podplukovník Stodola.

Docent Stodola je autorem či spoluautorem stovky odborných publikací v uznávaných vědeckých časopisech a na konferencích. Je představitelem multioborového moderního přístupu k řešení vědeckých úloh, ve kterých těsně propojuje detailní znalost teoretického řešení se schopností poznatky prakticky realizovat. To dokládá řada vyvinutých mechanických a elektronických funkčních vzorků a aplikačního softwaru. 


„Je to pro mě velmi cenné ocenění, ujišťuje mě v tom, že snad některé věci dělám dobře, ale zároveň je to i závazek do budoucna, abych, jak se říká, neusnul na vavřínech," hodnotí podplukovník Stodola ze svého pohledu udělené ocenění.

Autor: Viktor Sliva      



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa